Dekorasyon Evinizin Güzel Kokması İçin Doğal Öneriler

Evinizin Güzel Kokması İçin Doğal Öneriler

Son Güncellenme:

.

Evinizin Güzel Kokması İçin Doğal Öneriler

Evinizin güzel kokmasını sağlamak için size sunabileceğimiz üç doğal yöntemimiz var. Artık yapay spreyleri ve kokuları bir kenara bırakabilir, her zaman elinizin altında bulunan bir kaç malzemeyi kullanarak hoş kokular elde edebilirsiniz. Bir kaç basit dokunuşla siz de güzel kokan bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Güzel koku kaynaklarını kaynatın

Evinizin Güzel Kokması İçin Doğal Öneriler

Oldukça basit olan bitkileri kaynatma yöntemi, uzun süreli çözüm sağlıyor. Tek yapmanız gereken en çok hoşunuza giden kokuların kaynaklarını bir kaba koyarak kaynatmak. Öncelikle bir kapta su kaynatarak, kokusunu sevdiğiniz bitkileri kaynayan suya ilave edin. Örneğin biberiye ve limon gibi hoş kokulu bazı bitkileri kullanabilirsiniz. Kaynayan kabı sürekli kontrol edin ve yarım saatte bir ya da azaldıkça içine su ekleyin. Biberiye veya limon dışında, bir dilim portakal, tarçın çubuğu, lavanta ya da birkaç defne yaprağı da güzel bir başlangıç olabilir.

Ev yapımı kurutulmuş çiçekler elde edin

Evinizin Güzel Kokması İçin Doğal Öneriler

Lavanta, biberiye gibi güzel koku yayan çiçekler dışında, ev yapımı kokulu kurutulmuş çiçekler de günün her anı odalarınızın mis gibi kokmasına yardım ediyor. Bunun için tek ihtiyacınız olan turunçgillerden bir meyve ve bir çiçek buketi. Hatta karışımda tazeliğini yitirmiş çiçek buketinizi kullanabilirsiniz. Bir fırın tepsisine parşömen kağıdı yayıp, üzerine tazeliğini yitirmiş çiçekleri dizin. Daha yoğun bir koku için tepsiye limon ya da portakal dilimleri ekleyebilirsiniz. Daha sonra sevdiğiniz bir kokuyu tepsideki çiçek karşımının üzerine serpin. Yaklaşık iki saat kadar 200 derece ısıtılmış fırında hazırladığınız karışımı iyice kurutun. Artık dekoratif bir kaseyi kuru elma ya da portakal dilimleri, tarçın çubukları, karanfil ve kurutulmuş çiçeklerle doldurarak oldukça hoş bir koku elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Oda spreyinizi kendiniz yapın

Evinizin Güzel Kokması İçin Doğal Öneriler

Hazır oda spreylerini bir kenara bırakıp, kendi tercihlerinize göre ev yapımı oda kokunuzu kolaylıkla yaratabilirsiniz. Kendi oda spreyinizi oluşturmak için ihtiyacınız olan limon, portakal gibi turunçgillerden bir meyve, boş bir şişe ve çok az miktarda votka. Öncelikle kullanmak istediğiniz limon ya da portakalın kabuklarını soyun. Bu kabukların üzerine az miktarda votka dökerek gece boyu beklemeye bırakın. İsterseniz daha uzun süre bekleterek daha yoğun bir koku elde edebilirsiniz. Daha sonra kabukları oldukça ince parçalar halinde kesin. Son olarak bu ince parçaları boş bir parfüm şişesine koyarak üzerine yarı yarıya su ve votka ekleyin. İşte kendi oda spreyinizi yaptınız. Evinizin güzel kokmasını sağlamak için bahsettiğimiz gayet pratik üç önerimizi deneyebilir, gün boyu evinizin ve odalarınızın taptaze kokmasını sağlayabilirsiniz.