Gayrimenkul Haberleri Gayrimenkul Fotoğraf Çekiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Gayrimenkul Fotoğraf Çekiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Son Güncellenme:

.

Gayrimenkul Fotoğraf Çekiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Gayrimenkul fotoğrafçılığı git gide profesyonelleşirken ev sahipleri de amatör çekimlerine uzman bilgisi katarak emlaklarının satış fiyatını yükseltebilir. Gayrimenkul fotoğraf çekimi için uzman emlakçıların hangi noktalara dikkat ettiğini öğrenebilirsiniz. İşte önem vermeniz gereken o noktalar:

Haberin Devamı

Uygun ekipman, profesyonel çekim

Gayrimenkul Fotoğraf Çekiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Ev veya iş yeri görselleri hazırlanırken odanın ışığına ve büyüklüğüne uygun fotoğraf makinesi ve lens bulunması önerilir. Telefonla çekim yapmak yerine profesyonel ekipman edinerek çekim yapmak çok daha olumlu sonuç vermektedir. Arsa, otopark ve tarla gibi alanlardansa ev ve iş yerlerinde mekanlar genellikle dar olduğu için lens kullanımı kolaylık sağlar. Geniş açı lens ile dar alan sorununu aşabilirsiniz. Profesyonel ışık tertibi ile yeterli gün ışığı varsa dengeli bir görünüm kollayarak mekanları ön plana çıkarabilirsiniz. Kimi mekanlarda flaşlı çekim bile ışık sorununu aşabilir. Eğer profesyonel ışık yoksa evin tüm ışıklarını yakarak karanlık sorununun üstesinden gelebilirsiniz.

Mekan düzeni önemli

Gayrimenkul Fotoğraf Çekiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Mekanların günlük hali satış için uygun olmayabilir. Mekanları çekim öncesinde düzenleyerek fazlalıkları ortalıktan kaldırarak daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. Gereksiz eşyaları odadan çıkarmak, temiz ve düzenli bir alanı fotoğraflamak gayrimenkul fotoğraf çekimi için ideal görüntüye ulaşmanıza yardım eder. Odanın net olarak sunulması için birden çok açıdan fotoğraf çekmelisiniz. En az 3 açıdan görüntü almak çekim için ideal gösterilir. Bir görselde odanın krokisi ve gerçek fotoğraf üzerine duvar ölçülerini not düşebilir, boyut konusunda müstakbel alıcıları aydınlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Detaylara önem verin

Gayrimenkul Fotoğraf Çekiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Gayrimenkul fotoğraf çekimi esnasında cam ve ayna gibi yansıtıcı yüzeylere dikkat edilmesi gerekir. Özellikle flaşlı çekimlerde yüzeyler ışığı yansıtarak fotoğrafları deforme edebilir veya fotoğraf çeken kişinin görüntüsü ekrana düşebilir. Kamerayı yatay ve düz tutmak en önemli konulardan biridir. Amatör makinelerle bile çekim yapılırken kamera sabitleyici tripodlardan destek alınabilir. Yatay görseller izleyicilerde daha net alan algısı oluşturur. Dikey görseller hem ilan sitelerinde küçük görülür hem de izleyici hafızasında daha kısa süreli etki bırakır. Zamanlayıcı kullanmak çekimler esnasında kolaylık sağlayabilir. Gayrimenkul çekimlerinde her oda için ortalama 3 fotoğraf hazırlanmalıdır. İç mekan (3 görsel), pencere veya balkon manzarası, dışarıdan bina görünümü, binanın konumunu gösteren bir sokak görseli eksiksiz bir gayrimenkul dosyası hazırlamanız için yeterlidir. Binaların konumu, manzarası ve muhit bilgisi de en az iç mekan özellikleri kadar fiyata etki etmekte ve seçimi belirlemektedir. Siz de aradığınız ev ve iş yerini uygun görsellerin kullanıldığı seçkin ilanlarla

Haberin Devamı
milliyetemlak.com

'da bulabilirsiniz.