Gayrimenkul Haberleri Gayrimenkul Sektöründe Yükselişe Geçen Şehirler Hangileri?

Gayrimenkul Sektöründe Yükselişe Geçen Şehirler Hangileri?

Son Güncellenme:

.

Gayrimenkul Sektöründe Yükselişe Geçen Şehirler Hangileri

Emlak sektörü gelişimine hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin hemen her şehrinde artan sanayileşme ve yeni yatırımlar ile birlikte gayrimenkul fiyatları da yükseliyor. Çeşitli ulaşım projeleri ile birlikte hareketlenen bölgeler yeni cazibe merkezi olarak öne çıkıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi başlıca şehirlerde karlı yatırım fırsatları giderek azalırken; Yalova, Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Adana, Kayseri ve Gaziantep gibi kentlerde gelişime paralel olarak konut ve yatırım fiyatları artış kaydediyor. Emlak uzmanlarına göre gayrimenkul sektöründe yükselişe geçen şehirler yatırımcılar için iyi fırsatlar sunuyor.

Haberin Devamı

Yalova son yılların en çok talep gören şehri olarak dikkat çekiyor

Gayrimenkul Sektöründe Yükselişe Geçen Şehirler Hangileri

Son yıllarda ortalama konut metrekare fiyatı baz alınarak yapılan çalışmalarda Yalova, en çok değerlenen kent olarak öne çıkıyor. Şehrin bu kadar hızlı bir büyüme ivmesi kazanmasında gayrimenkul miktarının sınırlı olması ve konutların genellikle yabancılar tarafından satın alınması rol oynuyor. Ayrıca Osmangazi Köprüsü de bölgenin değerini artıran bir başka etken olarak dikkat çekiyor. Göçle birlikte artan talep ve sınırlı imar alanı arazi ve konut fiyatlarında ciddi bir artış doğuruyor.

Gayrimenkul sektöründe yükselişe geçen şehirler çoğalıyor

Gayrimenkul Sektöründe Yükselişe Geçen Şehirler Hangileri

En eski yerleşim yerlerinden biri olan Çanakkale, yakın zamana kadar büyüme trendlerinin altında kalsa da şehirde son dönemde temelleri atılan Çanakkale Köprüsü, kentin tempolu bir büyüme kazanmasında etkili oluyor. Konut ve arazi fiyatlarının artış gösterdiği bölgede köprü projesinin bitişi ile birlikte fiyatların tavan yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. Lezzetli mutfağı ile dikkat çeken Gaziantep büyük emlak projeleri ile birlikte Güneydoğu'da bölgesel bir merkez olma yolunda ilerliyor. Anadolu'nun kalbi olan Eskişehir ise hızlı tren yatırımı ile lojistik alanında büyük bir potansiyele ulaşıyor. Eğitimli iş gücü avantajı da bulunan kent erken yatırım fırsatı arayanlara iyi seçenekler sunuyor.

Haberin Devamı

Bursa, Adana ve Kayseri sektörde değeri yükselen kentler arasına giriyor

Gayrimenkul Sektöründe Yükselişe Geçen Şehirler Hangileri

İstanbul'a yakın oluşu ve artan markalı konut projeleri ile büyüyen Bursa, karlı yatırım olanakları sunuyor. Konut fiyatları son üç yılda hızla artan şehir ticari alanda da gelişimine devam ediyor. Kira fiyat artış oranları ile emlak alanında yükselen bir şehir olan Adana yıllık bölgesel satış fiyatı oranları baz alındığında emlak yatırımı açısından gözde kentlerden biri oluyor. Sanayi projeleri açısından önemli bir gelişim gösteren Kayseri ise son beş yılda yükselen satış ve kira fiyatları ile istikrarlı bir büyüme trendi yakalıyor. Gayrimenkul sektöründe artan proje sayısı bölgeyi yatırım için cazip hale getiriyor. Değeri her geçen gün yükselen şehirlerde karlı yatırım fırsatları için

www.milliyetemlak.com

'a göz atabilir ve bölgesel konut fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.