Püf Noktaları Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir?

Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir?

Son Güncellenme:

.

Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

Günümüzde kadınlar, kimi zaman sadece canları istediği için kimi zamansa yorgunluklarını gizleyip daha sağlıklı bir cilt oluşturmak için makyaj yapıyor. Ancak elbette makyaj fırçalarını temizlemek, makyaj yapmak kadar zevkli değil. Kullanılan fırçaları kirinden arındırmak, durulamak, kurutmak derken bu iş iyice can sıkıcı olabiliyor. Özellikle kurutmak tam bir işkence! Ama artık tokayla makyaj fırçası temizleme gibi bir püf noktayla zamanınızı ve fırçalarınızı kurtarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Zarar vermeden temizlemek önemli

Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

Fırçalarınızı temizlerken birçok yöntem kullanabilirsiniz. Piyasada bunun için birçok ürünün mevcut olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Ancak bu ürünlerin çoğu, hem vaatlerini yerine getirmiyor hem de çabuk bitiyor. Onun yerine evde olan ya da kolayca edinebileceğiniz malzemelerle fırçalarınızın temizliğini yapmak mümkün. Bunlardan en çok kullanılanı ise bebek şampuanı-zeytinyağı karışımı. Bebek şampuanı-zeytinyağı karışımı, fırçanın kıllarına zarar vermeden kirlerin çabucak çıkmasını sağlıyor.

Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

Öncelikle herhangi bir bardağın içine ılık su, birkaç damla bebek şampuanı ve zeytinyağı koyarak bir karışım oluşturun. Fırçalarınızı bu karışımın içine batırın. Ardından mümkünse tırtıklı bir zeminde, dairesel hareketlerle fırçalardaki kirin akmasını sağlayın. Bu işlemi her fırçanız için ayrı ayrı yaptıktan sonra onları güzelce durulayıp bir havluyla fazla ıslaklığını almalısınız. Böylece kuruma süresi daha da kısalacaktır.

Haberin Devamı

Tokayla makyaj fırçası temizleme

Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

Makyaj fırçalarını kuruturken büyük bir kısmımız onları bir havlunun üstüne koyuyor. Ancak bu yöntem hem çok zaman alıyor hem de bir süre sonra fırçaların şeklini bozuyor. En önemlisi, fırça dipleri çok uzun süre ıslak kaldığından birkaç yıkamadan sonra oradaki yapıştırıcı, özelliğini kaybediyor ve kıllar birden dökülüyor. Artık bunu yapmak yerine fırçalarınızı bir yere sabitleyerek kurumalarını sağlayabilecek, fırçalarınızın ömrünü uzatabileceksiniz. Hem de herkesin evinde bulunan tokalarla!

Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

Öncelikle sabitleyeceğiniz yeri seçmeniz gerekiyor. Bu yer, havlu askılığı, banyo radyatörü, hatta fırın kulpu bile olabilir. Böyle bir yer bulduktan sonra, kurutmak istediğiniz fırçalarınızı sabitleyeceğiniz yere dik bir şekilde tutup alt ve üst kısımlarından lastik tokalarınızla sabitlemeniz yeterli. İşte bu kadar! Su damlaları artık direkt yere damlayacağından havluda fazladan bir ıslaklık yaratıp fırçalarınızın kurumasına engel olamayacak.

Makyaj fırçası temizliğinin önemi

Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

Özellikle çalışan kadınlar için böyle bir ritüel fazla zaman alan, lüzumsuz bir iş gibi görünebilir. Ancak, makyaj fırçalarınızın temizliğine dikkat etmezseniz cildinizin birçok bakteri ve kirliliğe maruz kalacağını bilmelisiniz. Dahası, bunun sonucunda birçok cilt hastalığıyla boğuşup uzun bir tedavi süreci yaşayabilirsiniz… Ancak cildiniz en kıymetli varlığınız ve onu güzelleştirmekle birlikte korumak da sizin elinizde. Birkaç saatlik bir temizleme periyodu için sağlığınızdan olmayın. Haydi, fırçalarınızı yıkamaya!