Dekorasyon Marie Kondo Yöntemi ile Evinize Düzen Gelecek

Marie Kondo Yöntemi ile Evinize Düzen Gelecek

Son Güncellenme:

.

Marie Kondo Yöntemi ile Evinize Düzen Gelecek

İçinde bulunduğunuz yaşam alanları ve davranışlarınız arasındaki ilişki uzun yıllardır araştırılıyor. Marie Kondo da uzmanlık alanı temizlik ve organizasyon olan ve bu ilişkiye kitabında yer veren Japon bir yazar ve danışman. Marie Kondo bu konudaki tavsiyelerini "Hayatı Sadeleştirmek İçin: Derle, Topla, Rahatla" isimli kitabında anlatıyor. Marie Kondo bu kitapta birçok kişi için oldukça zor olan eşyalardan kurtulma konusunu ele alıyor ve bunun ne kadar gerekli olduğunu açıklıyor. Ev, iş yeri gibi günün büyük bölümünü geçirdiğimiz alanlarda minimalizmin ne derece büyük bir etkisi olduğuna kitabında yer veriyor. Marie Kondo, tüm bu önerileri ise "KonMari" yöntemi ile detaylı olarak anlatıyor.

Haberin Devamı

Eşyalardan Kurtulun!

Marie Kondo Yöntemi ile Evinize Düzen Gelecek

Marie Kondo'nun düşüncesine göre yalnızca bize mutluluk veren eşyalarımızı saklmamız gerekiyor. Sahip olduğumuz her eşya ile zamanla duygusal bir bağ kurduğumuz için bunlardan kurtulmak kolay olmuyor. Bu metoda göre başlangıç aşamasında yapılması gereken ilk eylemi fazla kıyafetlerden kurtulmak oluşturuyor. Kondo'ya göre yalnızca ışıltılı ve keyif veren kıyafetler saklanmayı hak ediyor. Kullanmadığınızı veya çok az kullandığınızı fark ettiğiniz giysiler de kurtulmanız gerekenler arasında yer alıyor. Bu ayrımın sonunda geriye kalan kıyafetlerinizi askılar ve kıyafet yönleri aynı olacak şekilde düzenlemek gerekiyor. Gardıroba yerleştirdiğiniz kıyafetlerin dikey pozisyonda olması da önemli konulardan bir diğeri. Aynı metodu çekmeceleriniz için de kullanarak aradığınız eşyaya daha rahat ulaşmanızı sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kıyafetlerden Kurtulun!

Marie Kondo Yöntemi ile Evinize Düzen Gelecek

Kıyafetin ardından Kondo'nun kurtulmak gerektiğini düşündüğü bir diğer nesne kitaplar. Kondo'ya göre insanlar kitapları gereğinden fazla saklıyor. Marie Kondo, saklanması gereken kitapların tıpkı kıyafetlerde olduğu gibi neşe veren ışıltılı kitaplar olduğunu düşünüyor. Okuduğunuz ve artık kullanmadığınız her kitap için yeni bir kitaplık oluştuğu düşünüldüğünde evinizdeki kalabalık giderek artabiliyor. Bunun önüne geçmek için de kullanılmayan kitaplarınızı sahaflara satabilir, kütüphanelere bağışlayabilirsiniz. Okunulmuş kitapların dışında herkesin kitaplığında alındığı bile unutulan kitaplar olabiliyor. Merakla alınan bir kitap aylar sonra kitaplığınızda gözünüze çarpabiliyor. Marie Kondo'ya göre bu kitaplardan da kurtularak evinizde minimal bir ortam yakalamanız gerekiyor. KonMari metodu, kıyafetler ve kitaplar dışında evinizin geri kalanı için de bazı önerilerde bulunuyor. Özellikle makyaj ve kişisel bakım malzemelerinin karmaşıklaştırdığı banyoların mümkün olduğunca boş kalması gerekiyor. Bunun için de tıpkı kıyafet dolabı gibi bir düzen oluşturulmasını öneriyor. Kalabalık oluşturan makyaj ve temizlik malzemeleri için ufak depolama ünitelerini kullanmanız gerektiğini belirtiyor. Banyo için verdiği tavsiyeleri mutfağınızda da uygulamanız gerekiyor. Özellikle mutfak tezgahının mümkün olduğunca boş kalması gerekiyor. Yaşam alanlarınızı sadeleştirerek mutlu bir hayatın ilk adımlarını atabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken bahsedilen adımları uygulamak ve yeni günün tadını çıkarmak.