Mimarlık Mimarlık sektörüne dair en yeni gelişmeler ve etkinlikler Milliyet Mimarlık temmuz sayısında

Mimarlık sektörüne dair en yeni gelişmeler ve etkinlikler Milliyet Mimarlık temmuz sayısında

28.07.2023 - 15:10 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık’ın yeni sayısı dopdolu içeriği ile 30 Temmuz’da okurlarıyla buluşuyor. Mimarlar, iç mimarlar, yapı sektörü profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler tarafından merakla beklenen derginin bu ayki sayısında, yeni İstanbul Modern’in detaylarından 2023 Dünya Mimarlık Festivali (WAF) bünyesinde yarışacak projelere uzanan geniş bir seçki yer alıyor.

Mimarlık sektörüne dair en yeni gelişmeler ve etkinlikler Milliyet Mimarlık temmuz sayısında

Milliyet Mimarlık’ın 30 Temmuz Pazar günü okuyucuyla buluşacak olan yeni sayısında mimarlık sektörüne ait en yeni haberler ve etkinlikler meraklısıyla buluşuyor. Derginin kapak sayfasında, Pritzker ödüllü İtalyan mimar Renzo Piano liderliğindeki RPBW tarafından Boğaziçi’nin ışık yansımalarıyla pırıldayan sularından ilham alınarak tasarlanan yeni İstanbul Modern binasının detayları okurlara sunuluyor.

Haberin Devamı

Derginin söyleşi sayfalarında, mimarlık pratiğini, klasik bir yapı üretim stüdyosu olmaktan çok araştırmaya ve öğrenmeye dayalı multi-disipliner bir laboratuvar gibi kurguladığı Salon bünyesinde, özgün bir perspektifte sürdüren Mimar Alper Derinboğaz ile yapılan sohbette İstanbul Müzesi başta olmak üzere güncel projeleri ve sanat-mimarlık arakesitindeki diğer işleri ele alınıyor.

Milliyet Mimarlık’ta ayrıca Metex Studio Erk’in Antalya, Lara’da tasarladığı, geniş çağdaş sanat seçkisiyle fark yaratan Bayou Villas projesi ile 2023 Dünya Mimarlık Festivali (WAF) bünyesinde yarışacak olan finalist projeler de okuyucuyla paylaşılıyor. Derginin dosya sayfalarında ise “Geleceğin Laboratuvarı" temasıyla Lesley Lokko küratörlüğünde düzenlenen, 64 ülke pavyonu ve ana sergide özellikle Afrika’dan tasarımcıların katılımı ile gerçekleşen Venedik Mimarlık Bienali’nde Arsenale ve Giardini’de bulunan eserlerden göze çarpanlar inceleniyor.

Haberin Devamı

Milliyet Mimarlık’ın gündem sayfalarında ise mimarlık ortamındaki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin yanı sıra Suha Özkan’ın “Bodrum’da Mimari ve Kentsel Korumanın Sıfır Noktası: Salih Efendi Konağı, Sonra Ahmet Ertegün Evi” başlıklı yazısı okuyucuya aktarılıyor.

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğini ay boyunca Turkcell Dergilik’te Milliyet ile birlikte okuyabilir, www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a artık Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün.