Püf Noktaları Bir avlu nasıl bahçeye dönüştürülür?

Bir avlu nasıl bahçeye dönüştürülür?

02.08.2021 - 13:56 | Son Güncellenme:

Bahçe katı denilen daireler çoğu zaman sadece küçük bir avluyu vaat eder. Orayı bahçeye dönüştürme konusunda karamsar olmayın, bu keyifli süreci yaşayarak kendi bahçenize sahip olunca orası sizin için çok daha değerli olacaktır.

Bir avlu nasıl bahçeye dönüştürülür

 

Şehrin ortasında doğayı yaşamak için herkes bahçe arzular. Ancak elinizdeki alan bahçe yerine bir avluysa onu bahçeye dönüştürmenin yollarını arayabilirsiniz. Biraz bütçe ayırın ve cesaret edin. Sıfırdan güzel bir arka bahçe oluşturmak için tüm profesyonel ipuçlarına bir göz atın.

Haberin Devamı

Elverişsiz bir ortamın kısıtlamasıyla bir avluyu bahçeye dönüştürmek o kadar da karmaşık değil. Her yerin farklı bir yüzey alanı, ortamı ve sorunları olduğu için projenizi dikkatli bir şekilde incelemek gerekir.

1.Var olanı dikkate alın

Bir apartmanın arkasında veya bir binanın ortasında, avlunun birkaç olası konfigürasyonu olabilir. Bir dönüşüme başlamadan önce, izlenecek yolu belirlemek için halihazırda mevcut olana bakmak gerekir.

Avlunun zeminini kırmak ve yeni bir kaplama eklemek istediğinizde bazı önlemler şarttır. Eğer kazmak istiyorsanız ve kazabiliyorsanız, borulara engel olmamak için dikkat etmelisiniz. Nemi sınırlamak için en az 20 cm’lik bir taş kenar eklemeyi unutmayın.

2.Gelecekteki bahçenizin bir taslağını yapın

Haberin Devamı

Dönüşüme başlamadan önce, hayal ettiğiniz bahçeyi çizmeli, bir plan yapmalısınız. Farklı alanları, yolu, bitki seçimini belirleyin, katmanlar oluşturun. Bahçenin bir kısmını gizleyebilir ve sonra onu açığa çıkarabilirsiniz. Bazı alanları bitki örtüsü veya çit ile kısmen gizlemek, ritim verir ve doğal bir bahçe hissini hatırlatır.

3. Bahçenizi bahçeye dönüştürmek için bitkiler getirin

İşte projenin kilit noktası! Bir bahçe etkisi yaratmaya çalışıyorsak bitki örtüsünü yoğunlaştırmamız gerekir. Bunu yapmanın birkaç yolu var

- Avlu orijinal döşemesini koruyorsa: en basit ve en ucuz çözüm, mevcut avluyu olduğu gibi tutmak, işin sınırlandırılmasına ve bütçenin azaltılmasına olanak tanır. Bitki örtüsü daha sonra çeşitli kaplara kurulur. Ahşap, beton, seramik saksılar veya üst üste bindirilmiş meşe çapraz parçaları ile, toprağı ve bitkileri bahçeye getirmek için saksılar oluşturmanın birkaç yolu var.

- Çim kurmak istiyorsanız: Gerçek bir bahçeye ve doğal bir ortama sahip olmak için eski avluya bir çim ekleyebilirsiniz. Çimen oluşturmak için zemini kırma işlemi ve su drenajı belirli bir bütçe gerektirir.

4.Çiçekleri ve bitkileri istenilen atmosfere göre tanımlayın

Bir avluda birkaç atmosfer mümkündür. Çağdaş, bohem, doğal veya minimalist tarzlar, sahiplerinin kişiliğine ve isteklerine göre değişiklik gösteriyor.

Haberin Devamı

5.Avluda birden fazla yükseklik ve dikey görünüm yaratın

Alan genellikle sıkışık olduğundan, farklı görsel illüzyonlarla oynamak ve yeni bakış açıları getirmek ilginç olabilir. Katmanları değiştirmek için çeşitli yükseklikteki bitkileri kullanabilir ve bahçenin sınırlarını zorlamak için dikey unsurları kullanabilirsiniz. Altta ve ön planda toprak örtücü bitkiler ve arkada daha büyük çanak çömlekler…