Püf Noktaları Doğru yastığı seçmek için 6 ipucu

Doğru yastığı seçmek için 6 ipucu

11.08.2021 - 17:45 | Son Güncellenme:

İyi bir gece uykusu için önemli olan sadece yatak ve şilte değildir. İyi bir yastık da iyi bir uykuya katkıda bulunur. Uyandığınızda sırtınız veya boynunuzun tutulmasını istemiyorsanız yastığınızı daha iyi seçmelisiniz…

Doğru yastığı seçmek için 6 ipucu

 

Bir yastık yaklaşık 2 yıl dayanır. Ancak malzemeye ve kalitesine göre kullanım ömrü değişebilir. Size değiştirilmesi gerektiğini söyleyen bazı işaretler var:

Haberin Devamı

Yastık “şeklini” kaybetti;

Kütlesini kaybetti;

Boyunlarınızın daha az desteklendiğini hissediyorsunuz.

Bu durumdaysanız yastık değiştirmeniz gerekir. Yeni yastık almadan önce doğru seçim için size yardımcı olacak 6 ipucumuzu inceleyin…

1. Alışkanlıklarınıza göre yastığınızı seçin

Yüzü koyun uyumaya alışkınsanız, omurlarınızı hizada tutmak ve nefes borunuzu zorlamamak için uygun olacak bir yastık seçmelisiniz.

2. Sırt üstü yatarsanız sert bir yastık

Sırt üstü uyuyorsanız, iyi bir boyun desteği sağlayan sert bir yastık seçin. Dikkatli olun, çok sert bir yastık migrene neden olabilir.

3. Yan yatıyorsanız yumuşak bir yastık

Yan yatıyorsanız, yumuşak bir yastıkla kendinizi şımartın.

4. Malzemelere göre yastığınızı seçin: pamuk

Haberin Devamı

Pamuk, vücut ısınıza uyum sağlayan nefes alabilen bir malzemedir. Boyun altından elde etmek istediğiniz desteğe göre şekillendirebilirsiniz.

5. Hafızalı sünger

Hafızalı sünger modeller boyunda daha az ağrının garantisidir. Ancak ortam sıcaklığına bağlı olarak tepki verir. Sıcak bir odada uyursanız, sünger esnek olacaktır.

6. Maksimum konfor için kuş tüyü

Kuş tüyü maksimum konfor sağlar. Bu yastık, tüm tiplerde uygundur.