Püf Noktaları Duvara monte klima: bu sıcakta iyi gelir!

Duvara monte klima: bu sıcakta iyi gelir!

11.08.2021 - 17:42 | Son Güncellenme:

Çevre dostu, ekonomik bir duvara monte klima, evdeki havayı da yenilikçi yollarla temizler. Evinizde sağlıklı havanın tadını çıkarmak için harekete geçmelisiniz. Duvar tipi klimanız artık kalitesini ve sağlığınızı korumak için teknolojik bir müttefik.

Duvara monte klima: bu sıcakta iyi gelir

 

Sıcak havalarda camları kapıları ne kadar açsanız da kar etmez. Aksine dışarıdan daha da yoğun sıcak hava dalgası gelebilir. Böyle durumlarla baş etmenin en iyi yolu ise bir klima almaktır. Peki, oldukça geniş yelpazedeki klima modelleri arasında nasıl seçim yapabilirsiniz?

Haberin Devamı

Artık toz ve küf yok

Duvara monte bir klima ile ısıtma veya soğutma, evdeki havayı dolaştırır. Ancak bakımı yapılmazsa, toz toplanır ve nemden küf oluşabilir. Bazı klima modelleri bu rahatsızlıklardan arındırılmış iç mekan havasını garanti eden sofistike modellerdir.

Her zaman temiz hava

Evde serin hava isterken kalitesiz havayı kastetmediğinize eminiz. Klimanız havanızın da temiz olmasını sağlayabilir. Otomatik ve düzenli temizlik için kendi kendini temizleme işlevine sahip klimalar mevcuttur. Bu teknoloji, ısı eşanjörünü buzlayıp çözerek iç ünitelerdeki kirleri yakalar ve giderir. Böylece hava arıtma her zaman verimli olur ve duvar klimanızın çalışması uzun ömürlü olur.

Çevreye duyarlı klima

Klimaların en büyük dezavantajları karbon izi bırakmalarıdır. Bazı markalar bu konuya duyarlıdır ve ekolojik klimalar geliştirmişlerdir. Fazla enerji tüketiminin olmamasına dikkat ederseniz hem dünyamız için duyarlılık göstermiş olur, hem de daha ekonomik faturalar ödersiniz. Başlangıçta maliyeti biraz yüksek olsa da  uygun bir hava/hava ısı pompası olan ekolojik ve ekonomik klimaları göz önüne almanızı tavsiye ederiz. Inverter teknolojisi sayesinde enerji tüketimi, geleneksel bir kompresöre kıyasla %30 oranında azaltılır. Elektrik faturasında %75’e varan tasarruf sağlanabilir.