Püf Noktaları Evde çalışma alanı nasıl kurabilirsiniz?

Evde çalışma alanı nasıl kurabilirsiniz?

26.06.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:

Uzaktan çalışma yaygınlaştı. Evlerimizde çalışma alanları düzenlemeden konsantre olmak da çok mümkün olmuyor. İşte evde çalışma alanı düzenlemek için bazı tavsiyeler…

Evde çalışma alanı nasıl kurabilirsiniz

Huzur içinde çalışmak ve üretkenliğinizi optimize etmek için size uygun bir çalışma alanı yaratmak çok önemlidir. İskandinav havasına sahip bir ofis kurmak ister misiniz? İşte ipuçlarımız…

Haberin Devamı

Ne tür bir mobilya seçilmeli?

Davetkar ve motive edici bir çalışma alanı yaratmak için sıcak mobilyalar tercih edin. İskandinav tarzı bir ofis sade ve işlevsel olmalıdır. Bu nedenle, akıllı ve estetik bir mobilya parçası seçmeniz önerilir. Modaya uygun ve modern görünüm için doğal malzemeler seçin. Ahşap depolama üniteleri, bir İskandinav tasarım ofisi için çok önemlidir.

Ofis koltuğunuzu seçerken belirli kriterleri göz önünde bulundurmanız önerilir. Anatominize uygun, rahat ve ergonomik bir sandalye seçin. Daha fazla konfor elde etmek için kolçaklı bir sandalye alabilirsiniz.

Geniş bir masanız varsa, hafif yuvarlak hatlara sahip minimalist bir kanepeyi sandalye yerine kullanabilirsiniz.

İşlevsel bir ofis için aydınlatma ve depolama

Haberin Devamı

Ofisinizi planlarken göz önünde bulundurmanız gereken ilk unsur hafifliktir. Gözlerinizi yormayacak doğru aydınlatmayı seçmelisiniz. Ayarlanabilir masa lambaları ofis için mükemmeldir. Enerjinizi artırmak için yüksek aydınlatma kullanabilirsiniz.

Ofisinizin işlevsel olması için organize edilmesi kolay bir depolama alanına sahip olmanız gerekir. İşiniz maksimum konsantrasyon gerektiriyorsa kapalı depolamayı tercih edin. Kitaplıklar ve raflar, pratik olmanın yanı sıra dekorunuza çekidüzen vermenize de yardımcı olabilir.

Tercih edilecek renkler

İskandinav tarzında modern ve tasarımcı bir çalışma alanı yaratmak için, bütünleştirilecek renklerin seçimi esastır. Açık tonlar ana yardımcınız olmalıdır. Odanıza veya ofis alanınıza ışık getirmek için duvarlarınızı tamamen beyaza boyayın. Mobilyalarınız için gri veya pastel tonlar gibi nötr renkleri tercih edebilirsiniz. Daha fazla modernlik için sarı veya bakır renkli mobilyalar idealdir. Baltık mavisi, trendi yakalamak için benimsenmesi gereken mükemmel bir renktir. Yumuşaklığı kırmak için ise siyah aksesuarları tercih edin. Gerçekten de siyah, dekorunuza daha fazla şıklık ve zarafet getirir. İskandinav tasarımının temiz ve sade olma özelliğini korumak için parlak renklerin üst üste kullanımından kaçınılmalıdır.