Püf Noktaları Günde 15 dakikada çalışma alanınızı nasıl toparlayabilirsiniz?

Günde 15 dakikada çalışma alanınızı nasıl toparlayabilirsiniz?

04.09.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Çalışma alanınızı organize etmek için bütün bir günü harcamak istemiyor musunuz? Okula dönecekler için tatil sona erdi. Bu hüznü ardınızda bırakmak için kolları sıvayarak çalışma alanınızı düzenlemek size iyi gelecektir.

Günde 15 dakikada çalışma alanınızı nasıl toparlayabilirsiniz

Düzenli bir çalışma alanı (yeniden) çalışmak istememize yardımcı olabilir. Tüm gün yerine her gün düzenli 15 dakika ayırarak son derece düzgün ve düzenli bir çalışma alanı elde edebilirsiniz. İşte ipuçlarımız…

Haberin Devamı

1-Çekmeceleri düzenleyin

Eğitim-öğretim yılının başlangıcı yaklaşırken, temel malzemeleri sıralamak çok önemlidir. Kurşun kalem, keçeli kalem, tutkal tüpleri, mürekkep kartuşları... Bazıları kesinlikle çalışmayacak, bazıları kullanılmayacak... Daha net görmek için bir ilk sıralama gerekli.

2- Kağıtları ayıklayın

Tatillerde muhtemelen masanızda bir ton kağıt biriktirmişsinizdir. Bugün ve 15 dakika içinde (veya daha az), sizin için yararlı olmayanları atın. Ayrıca, ertesi gün bir kenara koymak için bir yığın oluşturun.

3- Masanızı boşaltın

Çalışma alanınızı temizleyin, zaten en büyük kısmı yaptınız. Bir sonraki çalışma seansınıza hazırlanmak için masanızda yer açın. Sonra gerçekten daha net görmek için her şeyi yerine koyun.

Haberin Devamı

4- Sadece işinize yarayanları tutun

İşin püf noktası, yalnızca ihtiyacınız olanı masanızda tutmaktır. Bir kalem kutusu veya kalemlik, birkaç saklama çekmecesi. Örneğin zımba saklanabilir.

5- Eksikleri listeleyin

Böylece, sahip olduğunuz malzemelere ve nelerin eksik olabileceğine dair bir genel bakışa sahip olursunuz. Bu yüzden ihtiyacınız olan şeylerin bir listesini yapın.

6- Bilgisayarınızı düzenleyin

Tatilde bilgisayarınız belki de sadece film izlemek için kullanıldı. Çeşitli dosyalarınızı temizleyerek yeni çalışma dönemine hazırlanabilirsiniz. Bazı belgelerin saklanması gerekmeyebilir. İşin püf noktası aynı zamanda eski klasörleri bir sabit sürücüye koymaktır, böylece onları kaybetmezsiniz.

7- Tam hazır hale gelin

Takviminizi, günlüğünüzü ve son malzemelerinizi aldınız, masanıza yerleştirin. Çalışma masanızın organizasyonunuza hızla bir bakın, gerekirse yerleşim düzeninin birkaç öğesini değiştirin. Artık eğitim öğretim yılının başlangıcına hazırsınız!