Püf Noktaları Kötü kokuların çöp kutusuna yerleşmesini nasıl önlersiniz?

Kötü kokuların çöp kutusuna yerleşmesini nasıl önlersiniz?

04.09.2021 - 17:18 | Son Güncellenme:

Her gün yemeklerden sonra ambalajları veya yemek artıklarını çöpe atıyoruz. Ve bazen ondan kötü kokular gelir. Ne yazık ki çöp torbasını değiştirmek her zaman yeterli olmuyor. Bazen koku çöp kutusunun kendisinden gelir. Bu daha önce hepimizin başına gelmiştir, hafif çatlamış ve çok kötü kokulu bir sıvıyı çöp tenekesinin dibine sızdıran çöp torbası.

Kötü kokuların çöp kutusuna yerleşmesini nasıl önlersiniz

Beyaz sirke çözümü

Haberin Devamı

Çöpünüzün her temizliğinde beyaz sirke kullanın. Kokusu oldukça güçlüdür ancak dezenfekte etme ve koku giderme konusunda son derece etkilidir. Ticari olarak satılan hiçbir ev ürünü bu kadar etkili değildir. Büyük bir süngeri sıcak su ve sirkeye batırın ve sonra çöp kutusunun her tarafını ovun. Temiz suyla durulayıp sonra kurumaya bırakın. Sonra çöp poşetini geri koyun. Bu işlemi ayda bir kere tekrarlayın.

Kedi kumu

Kedi severler, kedi kumunun tuvaletlerinin kokuların emmek için yapıldığını bilir. Bu yüzden çöp torbasını içine koymadan önce çöp kutusunun altını bununla doldurma alışkanlığı edinebilirsiniz. Kokular daha az rahatsız edici ve çöpün dibi her zaman kuru kalabilir. Altlığı iki haftada bir değiştirin.

Haberin Devamı

Her derde deva karbonat

Bir kediniz yoksa kabartma tozu da işe yarar. Bu küçük toz, birçok ev yapımı ev ürünü için mükemmel bir temel olarak kabul edilir. Aynı zamanda çok iyi bir koku emicidir. Yeni bir çöp torbasına koymadan önce çöp kutunuzun dibine iki yemek kaşığı karbonat serpebilirsiniz.

Limon

Bir çöp poşeti koymadan önce çöp kutusunun altına, çöpün veya kabartma tozunun üzerine bir dilim halinde kestiğiniz limonu yerleştirin. Her açılışta hazneden hoş bir limon kokusu yayılır.