Püf Noktaları Mutfaktaki her köşeden nasıl yararlanılır?

Mutfaktaki her köşeden nasıl yararlanılır?      

06.07.2021 - 13:40 | Son Güncellenme:

Küçük bir mutfağınız var ve bu küçük alanı nasıl kullanacağınızı bilmiyor musunuz? Kullanışlı aksesuarlar, olası düzenleme çözümleri… Her köşeyi verimli kullanmak için ipuçlarımızı keşfedin!

Mutfaktaki her köşeden nasıl yararlanılır

 

Günümüzde büyük mutfaklara yer verilen evlerin sayısı oldukça az. Mutfaktan hakkını vererek yararlanmak ve her şeyi depolayabilmek için, mümkün olduğunca optimize etmeye çalışabilirsiniz. Katlanabilir mobilyalar satın alın, asma dolapları tercih edin veya mini boy ev aletleri kullanın… mutfağınızın her köşesini kullanmanın pek çok olası yolu mevcut…    

Haberin Devamı

Küçük mutfağın mutlaka küçük depolama anlamına geldiğini kim söylüyor! Alanı optimize etmek için mümkün olduğunca asılı dolap veya raf kullanın, böylece yerden tasarruf edin. Başka bir olasılık: mümkünse mobilyalarınızı gömün. Neden bazı eşyaları istiflemiyorsunuz? Tüm olasılıkları bildiğinizden emin olmak için mutfağınızı analiz etmek için zaman ayırın. Aletler mini formatta da satın alınabilir. Küçük buzdolabı, mini bulaşık makinesi, küçük fırın, geniş formatlarla alanı aşırı doldurmaya gerek yok.

Mutfaktaki ne gibi değişiklikler yapabilirsiniz?

Yerden tasarruf etmek için mutfak mobilyalarınızı değiştirebilirsiniz. Örneğin katlanabilir mobilyalar küçük iç mekanlarımızda bir klasik haline geldi. Geri çekilebilir masa, katlanır sandalye… Aksesuarlar için kendinize saklama alanı sağlayın! Cam yemek kutuları, sepetler, çekmece düzenleyici vb. araçlarla yerden tasarruf etmiş olursunuz. Son olarak, mutfakta sayılarını sınırlamak için çok işlevli aksesuarlara gidin. Örneğin, piyasada saklanacak tek bir üründe gruplandırılmış aksesuarlar vardır: bir meyve sıkacağı, bir rende, bir öğütücü, bir huni ve bir ölçü kabı bir aradaysa onu kaçırmayın!

Haberin Devamı

Elbette eşyaların yığılmasına izin vermemelisiniz. Tezgahlarınızda birikmiş yarım kavanozlar, raflara geri yerleştirilmemiş eşyalar vs. küçük olan mutfağınızı kullanılamaz hale getirecektir.