Püf Noktaları Pencereleriniz için hangi malzemeyi seçmelisiniz?

Pencereleriniz için hangi malzemeyi seçmelisiniz?

03.08.2021 - 12:01 | Son Güncellenme:

Pencereler günümüzde çok iyi ısı ve ses yalıtımı sunarlar ve mevcut çerçevelere uyarlanabilirlerse bir günde kurulabilirler. Pencere geleneksel olarak ahşaptan yapılmıştır, ancak bugün PVC satışların neredeyse %65'ini oluşturmaktadır. Ahşaba göre bakım avantajı vardır, çünkü işlem görse bile ahşap PVC’den farklı olarak sık bakım gerektirir.

Pencereleriniz için hangi malzemeyi seçmelisiniz

Kimisi için kullanışlılık, kimisi için ise görünüm önemlidir. Bazıları doğal malzeme dışında malzeme kullanmazken, kimileri daha işlevsel olmasını isteyebilir. Siz hangi gruptan olursanız olun, pencerelerinizi değiştirirken ya da kendi evinizin yapım aşamasındayken farklı türlerle ilgili bu yazımızı ilgiyle okumanızı öneririz. Bütçe ve zamanınıza göre de değişkenlik gösterebilecek olan seçiminizle ilgili farklı detayları burada bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ahşap pencereler

Ahşap asil ve doğaldır, çok iyi bir ısı yalıtımı sunar ve özellikle büyük ebatlar ve Fransız balkonlar için uygundur. Ahşabın çoğu işlem görmüş olsa da yine de düzenli bakım gerektirir. Hava olaylarından etkilendiği için sorun yaşayabilirsiniz. Çok sıcak havalarda açma ve soğuk havalarda sıkışma meydana gelebilir. Diğer türlere nazaran daha masraflı ve meşakkatli olsa da ahşabın şıklığını yaşamak isteyenler vazgeçmemektedir.

PVC pencereler

PVC en yaygın olanıdır. İleri teknoloji sayesinde günümüzde de en çok tercih edilen pencere türünün başında gelir. Akustik performansı yüksek ve sızdırmazlığı iyidir. Ahşaba kıyasla daha dayanıklıdır montajı kolaydır ve artık beyazın yanı sıra başka renklerde de sunulmaktadır. Ancak nefes aldırmadığı, daha az sağlıklı olduğu da düşünülmektedir.

Haberin Devamı

Alüminyum pencereler

Alüminyum sert olduğundan büyük pencereler ve verandalar için kullanılabilir. Dayanıklı ve sağlam bir malzemedir, bakım açısından neredeyse hiç zahmeti yoktur. İç mekan için bir renk ve dış için bir renk olmak üzere iki tonlu bir pencereye sahip olmak alüminyum seçeneğinde mümkündür. Alüminyum, ahşap ve PVC’den farklı olarak iyi bir ısı yalıtkanı olmadığı için kış bahçelerinde tercih edilebilir.

Bu hizmeti alacağınız uzmanlara pencereleriniz için en uygun ısıtma türünün ne olduğunu sormayı unutmayın. Elektrikli ısıtma, belirli pencere türlerinde çok daha verimli olabilir.