Güncel Süper Baba Dizisi Nerede Çekildi?

Süper Baba Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Süper Baba Dizisi Nerede Çekildi

1993-1997 yılları arasında yayınlanan Süper Baba dizisinin başrollerinde Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Bennu Yıldırımlar, Şevval Sam, Sevinç Erbulak ve Jülide Kural gibi oyuncular yer alıyor. Doksanlı yılların unutulmazları arasında gösterilen yapım, yönetmenleriyle de dikkat çekiyor. Diziye yönetmenlik yapanlar arasında Kartal Tibet, Osman Sınav, Tunca Yönder, Feyzi Tuna ve Orhan Oğuz gibi isimler bulunuyor. Döneme damgasını vuran dizi, bugün de ''Süper Baba dizisi nerede çekildi?'' sorusunu akıllara getiriyor. Sıcak bir aile hikâyesi olan dizi, yayınlandığı dönemde olay örgüsüyle olduğu kadar çekim mekânlarıyla ve müzikleriyle de iz bırakan Türk yapımları arasında yer alıyor. Dizinin çekildiği semt İstanbul’un güzide mekanları arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı

Sımsıcak bir mahalleye ev sahipliği yapıyor: Çengelköy

İstanbul’un en eski semtlerinden olan Çengelköy, Süper Baba dizisinin de çekildiği ilgi odağı mekânlardan biri olarak kendine yer buluyor. Üç çocuklu, boşanmış bir aile babası olan Fiko karakterinin hayatını konu edinen dizi, Çengelköy’ün samimi ve sıcak mahalle ortamında izleyiciyle buluşuyor. Üsküdar’a bağlı olan Çengelköy’ün ise oldukça eski bir tarihi bulunuyor. Beylerbeyi ve Vaniköy arasında yer alan semtte Sadullah Paşa Yalısı ve Abdullah Ağa Yalısı gibi yapılar da yer alıyor. Semtte yer alan bir diğer tarihi mekân ise Aya Yorgi Kilisesi'dir. Çengelköy yalılarıyla, yeşilliğiyle ve eşsiz boğaz manzarasıyla olduğu kadar, samimi mahalle kültürünün de hâlâ yaşatıldığı nadir muhitler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Nihat’ın kahvesi: Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi

Süper Baba Dizisi Nerede Çekildi

Dizinin yayınladığı süre boyunca “Nihat’ın Kahvesi” olarak bilinen mekân bugün de popülerliğini koruyor. İsmini içerisinde bulunan yaklaşık 800 yıllık çınardan alan Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, Çengelköy denince akla ilk gelen yerler arasında bulunuyor. Büyüleyici boğaz manzarasıyla ziyaretçilerin en çok tercih ettiği mekânların başında gelen bu çay bahçesi, dizinin bitiminde bazı değişikliklere uğramış olsa da İstanbul’un meşhur gezi mekânları arasındaki yerini koruyor. Yaz kış ziyaretçi akınına uğrayan çay bahçesi Süper Baba dizisiyle daha da ünlenmiş bir mekân olarak öne çıkıyor.

Müzikleri de iz bıraktı: Çengelköy Olur Masal

Süper Baba nerede çekildi? sorusu kadar merak edilen konulardan biri de dizinin müzikleri. Yayınladığı dönemde dizinin müzikleri Yeni Türkü tarafından besteleniyor. Jenerik müziği olan “Bana Bir Masal Anlat Baba” Oya Küçümen tarafından seslendiriliyor. Bu eser hâlâ çokça sevilen unutulmazlar arasında yer alıyor. “Çengelköy Olur Masal” Yeni Türkü tarafından bestelenen bir diğer eser olarak hafızalardaki yerini koruyor.