Püf Noktaları Taşınırken Eski Veya Kullanılmayan Eşyalar Nasıl Değerlendirilir?

Taşınırken Eski Veya Kullanılmayan Eşyalar Nasıl Değerlendirilir?

Son Güncellenme:

.

Taşınırken Eski Veya Kullanılmayan Eşyalar Nasıl Değerlendirilir

Taşınma işinin en önemli adımı, isteklerinizi net olarak belirleyebilmektir. Aynı kentte, aynı semtte bir ev mi arıyorsunuz, tamamen şehir mi değiştireceksiniz, büyüklüğü ne olmalı, bütçeniz ne kadar, "mutlaka olmalı" diye baktığınız özellikler, kesinlikle olmamasını istediğiniz şeyler net olarak belirginleşince, ilan çokluğunun yarattığı karmaşa sizi etkilemeyecek, daha isabetli seçimler yapabilirsiniz. Farklı niteliklere sahip ve isteklerinize özel pek çok ilanı

Haberin Devamı
www.milliyetemlak.com

'da görebilir ve ayrıntılarını inceleyebilirsiniz. Taşınmak, her zaman sadece ev değiştirmek ile sınırlandırılamaz. Taşınırken aslında tüm eşyaları elden geçirir, fazlalıkları çıkarır, eksikleri netleştirir, yeni, daha düzenli ve sistematik bir yaşam biçimine de geçmiş olursunuz. ''Taşınma işlemi gerçekleştirilirken kullanılmayan eşyalar nasıl değerlendirilir?'' sorusuna verimli bir sonuç alabilmek için izleyebileceğiniz bir kaç yol bulunur.

Eski veya kullanılmayan eşyaları bağışlamak

Taşınırken Eski Veya Kullanılmayan Eşyalar Nasıl Değerlendirilir

Eğer kullanılmayan eşyalarınızdan herhangi bir gelir elde etmek gibi bir amacınız yoksa, bunları bağışlayarak, tekrar kullanılmalarını ve ihtiyaç sahiplerine devredilmelerini sağlayabilirsiniz. Genelde belediyelerin bu tarz eşyaları aldıkları birimleri bulunur. Bu birimleri arayarak eşyaların sayısı ve büyüklüğünü belirterek almalarını isteyebilirsiniz. Pek çok şehirde faaliyet gösteren yardım derneklerinin iletişim bilgilerine internetten ulaşarak da bağışlarınızı elden veya kargo ile ulaştırabilirsiniz. Giyim eşyaları için ise cadde üstlerinde bulunan kıyafet kumbaralarını kullanabilirsiniz. Eşya bağışlarken dikkat edilecek konu, bağışlanan eşyanın çalışır durumda, giyilebilir ve temiz olmasıdır. Bozuk makineler, eski kıyafetler ancak geri dönüşüme gönderilmesi gereken eşyalardır.

Haberin Devamı

Eski veya kullanılmayan eşyaları satışa çıkarmak

Taşınırken Eski Veya Kullanılmayan Eşyalar Nasıl Değerlendirilir

Taşındığınız yeni mekânda kullanmak üzere yeni eşyalar almayı planlıyorsanız, eski veya kullanılmayanları satışa koyarak nakit paraya çevirmeyi de tercih edebilirsiniz. Günümüzde bu iş için hem internet üzerinde farklı pek çok site, hem de telefon üzerinde çeşitli aplikasyonlar bulunabilmektedir. Son derece kolay biçimde eşyaları fotoğraflayıp, özelliklerini yazarak ilan açabilirsiniz. Bu ilanları verirken dikkat edilmesi gereken nokta ise, özellikleri doğru ve ayrıntılı biçimde açıklamış olmanızdır. Teslimat konusunda da kimin nereden alacağı, hangi kargonun kullanılacağı gibi ayrıntılar önceden kararlaştırılmış olmalıdır.

Eski veya kullanılmayan eşyaları dönüştürmek

Taşınırken Eski Veya Kullanılmayan Eşyalar Nasıl Değerlendirilir

Rengi, duruşu, dekorasyon tarzınıza uymaması gibi sebeplerle kullanmaktan vazgeçtiğiniz eşyaları elinizden çıkarmadan önce tekrar bir düşünmek isteyebilirsiniz. Koyu rengi ve dar iç hacmi yüzünden giysilerinizin sığmadığı bir gardrobu atmak yerine dönüştürmeyi deneyebilirsiniz. Sevdiğiniz bir renge boyayıp, kapılarını söktükten sonra raflar takarak, çocuğunuzun odasında kitaplık veya girişte ayakkabılık olarak kullanabilirsiniz. Tahta bir merdiveni altın rengine boyayıp, üzerine beyaz saksılarda yeşillikler koyarak, salonunuza canlılık veya neşe katması için kullanabilirsiniz.