Püf Noktaları Vazoların İçleri Kolayca Nasıl Temizlenir?

Vazoların İçleri Kolayca Nasıl Temizlenir?

Son Güncellenme:

.

Vazoların İçleri Kolayca Nasıl Temizlenir

İşte yine hayatınızı kolaylaştıracak, temizliğe daha az zamanınızı harcamanızı sağlayacak yepyeni bir ipucu. Konumuz; vazo temizliği. Taze ve yapay çiçekler, kendiniz ve eviniz için bir dekorasyon unsuru, aynı zamanda zevkinizi evinize yansıtan araçlardan. Ama vazoları temizlemek her zaman kolay olmuyor ve temizlik sırasında hayli zamanınızı alıyor. Özellikle cam vazoların çeşitli kıvrımlarının olması her köşesini temizlemek açısından zorlayıcı. Üstelik cam vazonuz kristal ise bulaşık makinenizde yıkamanız da üreticiler tarafından tavsiye edilmiyor. Kolayı var!

Haberin Devamı

Cam vazoları temizlemek için ihtiyacınız olan malzemeler

Vazoların İçleri Kolayca Nasıl Temizlenir

Bulaşık makinesi tablet deterjan Ilık su

Temizleme talimatları

Vazoların İçleri Kolayca Nasıl Temizlenir

Şişenize ılık su ekleyin, bulaşık makinesi tabletini parçalayıp suyun içerisine atın. Temizlediğiniz şişenin boyutuna bağlı olarak, tam bir tabletten daha azına ihtiyacınız olabilir. Tablet çözülmeye başlayacak ve su maviye dönecektir. Temizleyiciyi vazonuza dökün ve 15 dakika bekletin, durulayın. Sonucun mükemmel olduğunu göreceksiniz.

Ağzı dar cam kavanozlar nasıl temizlenir?

Vazoların İçleri Kolayca Nasıl Temizlenir

Bir diğer önerimiz de nasıl temizleneceğine bir türlü karar verilemeyen ağzı dar kavanozlar için. Şişenin dibine ulaşmak zor olduğundan mutlaka dibinde kir ya da leke kalan ağzı dar kavanozlarınız için doğal malzemeler kullanabilirsiniz. Sıcak suyun içine yarım dilim limon sıkın ve kavanozu bu suyla doldurun. Bir gece bekleterek durulayın. Kavanozun yarısına kadar su, bulaşık deterjanı ve bir miktar pirinç doldurun. Kavanozun ağzını kapatın ve hızlıca çalkalayın. Soda ve sirke de elbette yine etkili temizlik malzemelerinden. Diğer malzemeler gibi su sirke ve su soda ikilisini kavanozun içine doldurun. Çalkalayın ve kirlerden arınışını gözleyin. Bu, özellikle kavanoz dibinde biriken kalıcı görünen yağlar için hayli etkin bir yöntemdir.