Gündem 12 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç' operasyonu! 38 kişi yakalandı

12 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç' operasyonu! 38 kişi yakalandı

10.01.2024 - 08:08 | Son Güncellenme:

FETÖ'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 38 şüpheli yakalanırken detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 12 İlde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “KISKAÇ-3” operasyonlarında 38 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı

Milli İrademize Darbe Yapmaya Kalkışan FETÖ'cü hainlerin peşlerini bırakmayacağız.

* Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince, FETÖ’ye yönelik 12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “KISKAÇ-3” Operasyonlarında:

* Örgütün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen Konya merkezli İstanbul, Ankara, Kütahya ve Kahramanmaraş olmak üzere 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 7 şüpheli yakalandı.

* Örgütün “Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen Hatay merkezli Çanakkale, İstanbul, İzmir, Ankara ve Konya olmak üzere 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 17 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı

* Örgütün sözde “Öğrenci Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları ve Ankesörlü/Kontörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edilen Ordu, İstanbul ve Tekirdağ’da gerçekleştirilen operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı.

* Örgüt içerisinde Bank Asya’da hesap artırım kayıtları bulunan ve sosyal medya üzerinden FETÖ'nün propagandasını içeren paylaşımlar yaptığı tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik İzmir ve Konya’da gerçekleştirilen operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı.

* Örgüt içerisinde faaliyette bulunduğu tespit edilen Düzce, İstanbul ve Denizli olmak üzere 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 2 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda yapılan aramalarda;
* Çok sayıda dijital materyale,
* Çok miktarda para ve ziynet eşyasına el konuldu.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin🇹🇷

Hain FETÖ’ye göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.