Gündem Topyekün karalamaya prim verilmemeli

Topyekün karalamaya prim verilmemeli

10.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen Valiler Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son 20 yılda valilik kurumunun çok önemli bir dönüşümden geçerek, daha çok hizmet ve vatandaş odaklı hale geldiğini söyledi.

Topyekün karalamaya prim verilmemeli

ANKARA Milliyet - Yılmaz, yeni çıkarılan Kentsel Dönüşüm Kanunu ile kentsel dönüşümün artık eskisinden çok daha kolay hale geldiğini ifade ederek “Bürokratik birtakım süreçler kısaltılmış, daha etkili bir karar alma mekanizması oluşturulmuş oldu. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümü ne yapıp edip hızlandırmak durumundayız. ‘Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm’ deyip insanımızın canıyla oynayanlara da hiçbir şekilde müsaade etmememiz lazım. Topyekun kentsel dönüşümü karalamaya dönük birtakım ideolojik yaklaşımlara da hiçbir şekilde prim vermememiz lazım” mesajını verdi.

Haberin Devamı

Seçim talimatı

Yılmaz, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmesinde ise valilere “Sizlerden beklediğimiz, seçim güvenliğini, sandık güvenliğini en üst seviyede sağlamanız ve hiç kimsenin iradesine bir başkasının müdahale etmesine imkan vermemeniz, herkesin özgür iradesiyle, tercihi neyse sandığa onu net bir şekilde yansıtması. Bunu da en büyük gayretle, azami titizlikle yapacağınıza yürekten inanıyorum” diye seslendi.

‘Kibir değil tevazu yakışır’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, beklentilerinin, mesaisinin çoğunu sahada, halkın yanında geçiren yöneticilerin sayısının artması olduğunu, valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkatin yaraştığını belirtti.