Gündem 13 aylık bebek ile iletişim nasıl olmalıdır?

13 aylık bebek ile iletişim nasıl olmalıdır?

01.05.2018 - 12:36 | Son Güncellenme:

13 aylık bebeğiniz artık 1 yaşını geçti ve büyümeye başladı. Bu süreç artık bebeğinizin biraz daha bilinçlendiği, birtakım şeyleri tek başına yapmaya başladığı, kendisini ve çevresini tamamen fark ettiği dönemdir. Artık bebeklik döneminden yavaş yavaş çıkıldığı bir çocuk olarak yaşamına devam etmeye başlayacağı süreçtir.

13 aylık bebek ile iletişim nasıl olmalıdır

Bu aylarda bebeğiniz artık bazı şeyleri fark etmeye ya da keşfetmeye başladığı için uyku düzeninden, yemek düzenine kadar birçok konuda değişiklikler olur. Düzenli uyuyan bebeğiniz artık uyumamaya ya da uyku sorunu olan bebeğiniz yavaş yavaş düzene girmeye başlayabilir. Beslenmesinde de birtakım değişiklikler meydana gelir.

Haberin Devamı

13 aylık bebek gelişimi

13 aylık bebek gelişimi cinsiyeti ile bağlantılıdır. Kız çocuklar erkek çocuklara göre biraz daha kısa ve zayıf olabilirler. Bu nedenle hiçbir zaman bebeğinizi karşı cinsi ile kıyaslamanız doğru değildir. Kız çocuklarının kilosu 7.5 en fazla 11.5 kilo olmalıdır. Boyu ise en az 70.3 cm en fazla 80.2 cm olmalıdır. Erkek çocukların kilosu ise en az 8 en fazla 12 kg olmalıdır. Erkek çocukların boyu ise en az 71.3 en fazla 81.5 cm olmalıdır. Bu süreçte bebeğinizin genetik durumu da önemlidir. Bu nedenle gelişimi doktorlar tarafından da takip edilmelidir. Bebeğin boy ve kilo gelişiminde anne ve babanın genetik rolü oldukça fazladır.

13 aylık bebek beslenmesi

13 aylık bebek beslenmesi oldukça önemlidir. 1 yaşını geçen bebeğinize eğer alerjik bir durumu söz konusu değil ise mutlaka ceviz yedirmelisiniz. Çünkü ceviz bebek ve çocukların beyin gelişimi açısından çok önemlidir. Artık mama yerine kahvaltı ve yemeklere başlayabilirler. 3 ana 3 de ara öğün mutlaka olmalıdır. Meyve ve sebzeler kesinlikle ihmal edilmemelidir. Ayrıca artık kıymadan yaptığınız köftelerde bebeğiniz için ana öğün olabilir. Kahvaltısında mutlaka yumurtaya yer verilmelidir. Beslenme düzeni kesinlikle değiştirilmemelidir.

Haberin Devamı

13 aylık bebek neler yapar?

13 aylık bebek;

· Yürümeye başlar.

· Desteksiz ve düşmeden oturabilir.

· Kelime çıkarmaya başlayabilir.

· Bardak ile dökmeden su içebilir.

· İşaret ederek istediklerini belirtebilir.

· Kalem tutabilir.

· Vücudunun bölümlerini tanıyabilir ve işaret ederek gösterebilir.

· Çorapları gibi kolay çıkan kıyafetlerini yardım almadan çıkarabilir.

· Desteksiz ayakta durabilir.

· Çevresini keşfederek öğrendiklerini yapmaya çalışabilir.

Yazarlar