Gündem 18 adliyeye daha çocuk görüşme merkezi

18 adliyeye daha çocuk görüşme merkezi

13.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘İcradan çocuk teslimi’ni bitiren yasal düzenlemenin ardından hayata geçirilen çocuk görüşme merkezlerinin sayısı artıyor. Adalet Bakanlığı, çocuk görüşme merkezi uygulamasının 18 adliyede daha başladığını duyurdu.

18 adliyeye daha çocuk görüşme merkezi

Beyza Coşkun -  Adalet Bakanlığı, icra yoluyla çocuk teslimine son veren “çocuk görüşme merkezi” uygulamasının 18 adliyede daha başladığını duyurdu. Böylece çocuk görüşme merkezi olan adliye sayısı 260’a ulaştı. Avukat Feyza Çerçioğlu, uygulamanın pilot illerde geçerli olduğuna işaret ederken, Ankara merkezde halen bu yönde bir işlem yapılmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Boşanma sonrası ve evresinde özellikle dramatik olayların yaşanmasına yol açan “icradan çocuk teslimi” uygulamasına son veren yasal düzenlemenin ardından, konuyla ilgili yönetmelik 4 Ağustos 2022’de resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

18 adliyeye daha çocuk görüşme merkezi

‘Pilot illerde başladı’

Adalet Bakanlığı, “Çocuk Görüşme Merkezleri” uygulamasının 18 adliyede daha hizmete açıldığını duyurdu. Böylece çocuk görüşme merkezi olan adliye sayısı 260’a yükseldi. Ankara Barosu avukatlarından, eski Gelincik Merkezi Başkanı Feyza Çerçioğlu, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, Ankara merkezde işlemleri hala icra yoluyla yaptıklarını söyledi. Çerçioğlu, “Bu uygulama şimdilik pilot illerde başladı. Ankara merkez olarak çocuk tesliminde icra müdürlükleri görevli. Ankara Batı Adliyesi’ne de yeni geldi, o da Sincan’ı temsil ediyor. Ankara merkezde henüz bir işlem yapılmıyor” dedi.