Gündem 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? (Kurban Bayramı ne zaman?)

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? (Kurban Bayramı ne zaman?)

01.08.2017 - 10:22 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için artık kısa bir süre kaldı. Kurban Bayramı için tatil planı yapan vatandaşlar bayramın ne zaman başladığını merak ediyor. Kurban Bayramı tatilinin kaç olacağı ise henüz netleşmedi.

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak (Kurban Bayramı ne zaman)

Kurban, Allah'a yakın olmak ve rızasına ermek için ibadet niyetiyle kurbanlık bir hayvanı kesmektir. Kurban Bayramı; Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı için artık bir ay gibi bir süre kaldı. 1-4 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için vatandsaşlar şimdiden tatil planlarını hazırlamaya başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleşecek olan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar 6 günlük bir tatil yapacak. Peki Bayram Tatili 10 gün olacak mı?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ BU SENE KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. Vatandaşlar ise Bayram tatili kaç gün olacak sorusuna yanıt arıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil ilan edilirse vatandaşlar 30 Ağustos Çarşamba günü Bayram tatiline çıkacak. 31 Ağustos Perşembe günü Arefe günü olarak eda edilirken 1-4 Eylül tarihlerinde ise Kurban Bayramı eda edilecek. Kurban Bayramının ise 10 gün olması gibi bir durum şu an için söz konusu değil.

Haberin Devamı

Osmaniye belediyesi kurbanlık fiyatlarını belirledi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Osmaniye Belediyesi’nin başkanlığında kurulan komisyon kurbanlıkların satış fiyatları tespit edildi.

Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer’in yaptığı fiyat tespit komisyonunda , Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük, Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Dr. Yusuf Göktaş ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Bozkurt katıldı.

Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatını sarıbaş, merinos, erkek keçi için 14,00 TL, mor koyun, kangal koyun ve Van beyaz koyun için 13,50 TL, büyükbaş hayvanlardan tosun 15,00 TL, düve 14,00 TL, kısır inek 12,00 TL olarak belirlendi.