Gündem 24 dakikada havalimanındaydık

24 dakikada havalimanındaydık

24.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazar günü açtığı Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu dün sabah 06.00’da hizmete girdi. Bir ay ücretsiz hizmet verecek ilk seferi yoğun ilgi gördü. İstanbul Havalimanı’na Kağıthane’den 24 dakikada ulaştık. Vatandaşlar da hem zaman hem de ekonomik olarak tasarruf ettiklerini söyledi.

24 dakikada havalimanındaydık

GÜLDEN ÇOKTAN- Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu dün sabah 06.00’da hizmete girdi. Kağıthane’den başlayıp İstanbul Havalimanı’na kadar uzanan 34 kilometre uzunluğundaki metro hattı Kağıthane, Hasdal-Üniversite, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, Terminal-2, İstanbul Havalimanı, Kargo Terminali duraklarından geçiyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren seferlerine başlayan hatta, yolcu sayısı oldukça yoğundu. Kağıthane Yeni Meydanı’nda bulunan duraktan yolcularla İstanbul Havalimanı’na giden sefere bindik. İstanbul Havalimanı’na Kağıthane’den 24 dakikada ulaştık. Bir ay boyunca ücretsiz olarak kullanılacak olan İstanbul Havalimanı metro ücreti, metrobüs ücretiyle aynı olacak yani kısa mesafe 9.90 lira, havalimanı ise 12 lira.

Haberin Devamı

24 dakikada havalimanındaydık

20 dakikada bir

Metro seferleri 06:00-00.00 saatleri arasında 20 dakikada bir gerçekleşiyor. Hatta şu an için diğer metrolarla yer altından aktarma yapılmasa da metro ve metrobüsle entegre durumda hizmet veren M7 Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosu’nun Kağıthane durağında inen bir yolcu, istasyon dışına çıkıp sadece 200 metre yürüyerek Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosuna ulaşabiliyor. İlk gün metroyla havalimanına giden yolcular, yeni ulaşım imkânından oldukça memnundu.

‘Hayatımıza kolaylık katacak’

Üniversitelerin ara tatile girmesiyle birlikte kedisi Glorya ile İstanbul Havalimanına giden Ahmet Yusuf Canlı, “Üniversite okuyorum. Okullar ara tatile girdi. Memleketim Şanlıurfa’ya gidiyorum. Kağıthane’de oturuyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Hayatımıza çok büyük bir kolaylık katacak. 24 dakika gibi bir sürede havalimanına gitmek gerçekten ayrıcalık. Genelde sabah saatlerinde olan biletleri alıyordum. Havaist ile güneş doğmadan yola çıkıyordum. Şu an 24 dakika olduğu için uçağa bir saat kala çıksam yeterli oluyor” dedi.

Haberin Devamı

24 dakikada havalimanındaydık

‘Konforu çok güzel’

Metronun tasarımını ve konforunu

çok beğendiğini söyleyen Burak Ertaş, üniversite öğrencisi. Okulunun tatil olduğunu, ailesinin yanına Nevşehir’e gideceğini söyleyen Ertaş, “Şişli tarafında oturuyorum. 24 dakikada gidiyor. Çok hızlı. Bundan önce iki aktarma ile havalimanına gidiyordum. Şimdi iki saatte gittiğim yolu 24 dakikada gideceğim. Metroda evime yakın. Açılması çok güzel oldu. Otobüse bindiğinizde de genelde ayakta gidiyordum. Şimdi oturarak gidiyorsunuz. Marmaray’la metronun birleşimi gibi bir havası var. Çok güzel. Teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘Zamandan tasarruf’

İş yerine giderken zamandan çok büyük tasarruf sağladığını söyleyen Mert Berber, şunları dedi: “Kağıthane’de oturuyorum. Havalimanına ulaşımı ayrı bir kolaylık oldu. Havalimanına çok fazla ulaşım yoktu. Ya taksi ya da belirli başlı otobüslerle gidilebiliyor. Otobüsleri de kaçırınca mecbur taksi ile gidiyorsun. Taksiciler de dönüşler de yolcu alamadığı için genelde havalimanına gitmek istemiyor. Havalimanını kullanacaklar için iyi oldu. Benim bir durak sonra Hasdal durağında şantiyem var. Bir yıldır şantiye çalışanları, bu metro hattının açılmasını bekliyordu. Gitmem o kadar kolaylaştı. Yoksa iki araç değiştirmem gerekiyordu. Otobüsler de zaten tıklım tıklım oluyor. Çok güzel oldu.”

Haberin Devamı

24 dakikada havalimanındaydık

‘Taksi ücreti ödemiyorum!’

Eskiden havalimanına gitmek için 350 TL civarında taksi ücreti ödediğini söyleyen Ferhan Mangül, “Van’a gidiyorum. İstanbul’a sık sık gelip gidiyorum. Havalimanından gelmek veya havalimanına gitmek çok zor. Taksiyle geldiğiniz de çok fazla tutuyordu. Metronun açıldığından haberim yoktu. Arkadaşım taksiyle gideceğine metro ile git dedi. Hem zamandan kazandım hem de cebimden kazandım. Normalde 350 TL civarında taksiye para veriyordum. Yaşadığım streste çabasıydı. Şimdi geldiğimde de çok rahat gelip gidebilirim” dedi.