Gündem 28 Şubat hükümlüsü iki generale tahliye

28 Şubat hükümlüsü iki generale tahliye

27.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 28 Şubat davası kapsamında “müebbet hapis” cezasına çarptırılan eski MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç (87) ve eski Tümgeneral Kenan Deniz’in (75) kalan cezaları, “kocama hali” nedeniyle kaldırıldı.

28 Şubat hükümlüsü iki generale tahliye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince haklarında “Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini cebren iskat veya vazife görmekten cebren men etmek” suçundan müebbet hapis cezası kararı verilen Kılıç ve Deniz’in kalan cezalarını, Adli Tıp Kurumu’nun “kocama hali” raporunu dikkate alarak affetti. Erdoğan aynı karar kapsamında “silahlı yağma”, “kasten yaralama” gibi çeşitli suçlardan 9 yıl 46 ay 24 gün hapis cezası olan 46 yaşındaki Osman Kartal’ın cezasını da Adli Tıp Kurumu’nun “sürekli sakatlık hali” raporu çerçevesinde kaldırdı.

Haberin Devamı

Avar’dan sonra

28 Şubat davası hükümlüsü eski korgeneral Vural Avar’ın (84) cezaevinde ölümüyle, Cumhurbaşkanı’nın kocama ve sürekli hastalık nedeniyle cezaları kaldırma yetkisi gündeme gelmiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avar’ın hakkındaki işlemler sürerken vefat ettiğini söylemişti. Avar’ın ölümünün ardından sürecin uzaması ve Adli Tıp’tan çıkan raporlarla ilgili eleştirilere karşılık, Bakanlık sorunları çözecek bir genelgeyi yürürlüğe koymuştu.