Gündem 4 haftada metabolizmanızı hızlandırın

4 haftada metabolizmanızı hızlandırın

01.05.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

Metabolizmanın çalışma hızı, yakılan enerji miktarı kişiden kişiye değişmektedir. Metabolizmanın kişiden kişiye farklı işlemesinin temel nedenleri arasında beslenme farklılıkları yatmaktadır. Doğru, dengeli ve düzenli beslenme ile metabolizmanın daha hızlı çalışması sağlanabilir.

4 haftada metabolizmanızı hızlandırın

Aynı zamanda hareketi sınırlı olan, tembel olarak nitelendirilen kişilerde ise metabolizma oldukça yavaş çalışır. Metabolizma hızı erkeklerde kadınlara oranla daha yüksektir. Aynı zamanda çocukların da metabolizması yetişkinlere göre daha hızlıdır.

Haberin Devamı

4 haftada metabolizmayı hızlandıran çay

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlamak için 4 hafta yeterli bir süredir. Bu süre içinde düzenli, sağlıklı, protein ağırlıklı beslenmenin yanı sıra metabolizmayı hızlandıran çay da tüketebilirsiniz. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan çayın malzemeleri ise şunlardır; 1 bardak su, 2 parmak ucu kadar zencefil aynı zamanda yarım tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber, 1 adet avokado yaprağı, bir tutam yeşil çay. Bu malzemeler çayı hazırlamak için yeterlidir. Bu malzemeleri sıcak kaynamış olan suyun içine atınız ve ocağın altını kapatınız. 5-6 dakika kadar demlenmesini bekleyiniz. Daha sonra içine limon ilave ederek çayı içiniz. Bu karışımı günde 2- 3 defa içebilirsiniz.

Haberin Devamı

4 haftada metabolizmayı hızlandırmak için öneriler

Metabolizmayı hızlandırmak için gün içinde yapacağınız bazı değişiklikler faydalı olacaktır. 4 hafta boyunca uygulayacağınız öneriler ile metabolizmanızı hızlandırmak mümkündür. Bu öneriler ise şunlardır:

  1. Gün içinde özellikle de sabahları şekersiz Türk kahvesi tüketerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
  2. Düzenli olarak yapılan spor veya egzersiz ile metabolizmanın hızı artırılabilir. Hareketsiz olan vücudun metabolizması yavaş çalışır.
  3. Tarçın, biberiye, kırmızı pul biber gibi baharatlar metabolizmayı hızlandırmaktadır.
  4. Bitkisel çaylar olan yeşil çay, siyah çay, zencefil çayı, avokado çayı, kekik çayı gibi çaylar metabolizmayı hızlandırmada etkilidir.

Metabolizma için suyun önemi

Metabolizmanın hızlı çalışması için suyun önemi büyüktür. Az su içen kişilerin metabolizması yavaş çalışmaktadır. Bu yüzden erkekler günde en az 14 bardak kadınlar ise günde en az 10 bardak su tüketmelidir.

Kronik bir rahatsızlığınız, düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa çayın içindeki malzemeler ve ayrıca tavsiye edilen diğer bitki ve baharatlar hakkında mutlaka doktorunuza danışınız.