Gündem '50 bin riskli binanın inşaat maliyetinin yüzde 60'ını karşılayacağız'

'50 bin riskli binanın inşaat maliyetinin yüzde 60'ını karşılayacağız'

05.03.2024 - 16:49 | Son Güncellenme:

Sultangazi kentsel dönüşüm projesi temel atma törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Seçim meçim dinlemiyoruz, seçime dönük insanları aldatmıyoruz. Bitmeyen projeleri bitirdik demiyoruz. Daha henüz rayları bile olmayan yere bir tane tramvay getirip tramvayı bitirdik demiyoruz. Bunları yaptılar 2019'daki seçimden önce. Biz bunu yapmıyoruz. Bitirdiğimiz işleri açıyor başladığımız işlere temel atma töreni yapıyoruz" dedi.

50 bin riskli binanın inşaat maliyetinin yüzde 60ını karşılayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2017 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile rezerv yapı alanı ilan edilen Sultangazi ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi temel atma törenine katıldı.

Haberin Devamı

488 konut, 19 ticaret alanı ile 1 kreş, 1 mahalle evi ve kapalı otoparktan oluşan projenin temel atma töreninde İmamoğlu'na CHP Sultangazi Belediye Başkanı adayı Ferhat Epözdemir de eşlik etti.

“SABİT TAKSİTLE SOSYAL KONUT ÜRETEN TEK KURUM HALİNE GETİRDİK"

Verdikleri sözleri ve vaatleri zamanında yerine getirme konusunda sicillerinin temiz olduğunun altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Hem bizden önce hiç olmadığı kadar çok konut ürettik hem de hepsini zamanında hatta zamanından önce tamamlayıp teslim ettik. Üstelik KİPTAŞ'ı Türkiye'de sabit taksitle sosyal konut üreten tek kurum haline getirdik. Aynı zamanda, KİPTAŞ'ın tarihinde en fazla riskli yapı yenileyen yönetim olduk. KİPTAŞ ile kentsel dönüşümde yaklaşık 5 yılda; 5 bin 925 bağımsız birimden oluşan 9 projeyi tamamlayıp anahtar teslimini yaptık. 5 bin 285 bağımsız birimden oluşan 18 projenin temelini attık. 6 bin 590 bağımsız birimden oluşan 30 proje için sahada aktif çalışmalarımız devam ediyor. Bu rakamlara sosyal konut ve kaynak geliştirme projelerimiz ise dahil değil. Onları da eklediğimizde çok daha fazla bağımsız birime ve projeye ulaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“SEÇİME DÖNÜK İNSANLARI ALDATMIYORUZ"

İmamoğlu, “Bakın seçim meçim dinlemiyoruz, seçime dönük insanları aldatmıyoruz. Bitmeyen projeleri bitirdik demiyoruz. Daha henüz rayları bile olmayan yere bir tane tramvay getirip tramvayı bitirdik demiyoruz. Bunları yaptılar 2019'daki seçimden önce. Biz bunu yapmıyoruz. Bitirdiğimiz işleri açıyor başladığımız işlere temel atma töreni yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde öncelikle, her şeyi hazır olan bu 22 bin konutu dönüştüreceğiz. Hedefimiz 50 Bin konutu dönüştürmek. 'İstanbul Yenileniyor' kapsamında, dar gelirli vatandaşlarımıza ait 50 bin riskli konutun inşaat maliyetlerinin yüzde 60'ını biz karşılayacağız. Bu yapılarda bulunan dar gelirli emeklilerimizin inşaat maliyetlerinin yüzde 65'ini biz karşılayacağız. Kentsel dönüşüme giren tüm hemşerilerimizin de sabit taksitle 2 yıl vadeli, faizsiz kredi imkanı sunacağız. Uzun vadeli taksitlendirme isteyen vatandaşlarımız ise yine sabit taksitle KİPTAŞ kefaleti ile ödemelerini gerçekleştirebilecekler" diye konuştu.

Haberin Devamı

50 bin riskli binanın inşaat maliyetinin yüzde 60ını karşılayacağız

“VATANDAŞA HİZMET SUNMANIN BİR YOLUNU BİZ MUTLAKA BULUYORUZ"

Riskli yapılar için bakanlığın verdiği desteğe ek olarak yeni dönemde İBB olarak 7 bin lira kira desteği verileceğinin altını çizen İmamoğlu, “Bir an bakanlığın verdiği kira yardımı üzerine İBB'nin kira yardımını da alan ve kirasını ancak böyle karşılayabilen vatandaşlarımızın yerine koyun kendinizi. Ne güzel olur değil mi? Devlet kurumları el ele vermiş, bana hizmet etmek için çalışıyor diye devletin her kurumunun omuz omuza çalıştığını görmek hoşunuza gitmez mi? Hoşunuza gider. Hangi kurum, hangi devlete ait birim, hangi partide diye hiç önemsemezsiniz, sonuca bakarsınız. Ne yazık ki ülkeyi yönetenler bu gerçeği, bu masumiyeti görmüyor ve İBB'yle iş birliğinden ısrarla kaçınıyorlar. Kaçmaya çalışıyorlar ama biz kira örneğinde olduğu gibi ne kadar kaçsınlar onları koşup yakalıyor ve vatandaşa hizmet sunmanın bir yolunu biz mutlaka biliyoruz, buluyoruz. Çünkü biz vatandaşın yanındayız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU SULTANGAZİ KENT LOKANTASI'NI DA HİZMETE AÇTI

Temel atma töreninin ardından Sultangazi Kent Lokantası açılış törenine katılan Ekrem İmamoğlu, yemek tezgahının arkasına geçerek öğrencilere yemek servisinde bulundu. Kendi yemeğini de kendisi dolduran İmamoğlu, öğrencilerle birlikte yemek yedi. İmamoğlu, “Özellikle mekan seçimlerimizde okula, emeklilere, işçilere yakın olması, oradaki nüfusa, demografiye bakarak kurguluyoruz. İlk açıldığından beri 2 milyona yakın insan, buralarda yemek yediler ve yemeye devam ediyorlar. Bir kere çok sağlıklı, sıhhatli, 4 çeşit yemeği 40 liraya veriyoruz. Burada da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu var hemen karşısında. Muhtemelen yakın civarda, diğer eğitim kuruluşları da vardır. Haseki Hastanesi burada. Bunun yanı sıra, en çok sevindiğim şey, her şubemizde kadın çalışanımız var. Kent Lokantası, vatandaşımızın bugün en yoğun ihtiyaç duyduğu beslenmeye, gıda desteğine bir nevi katkı sunuyor. Ama bir yanıyla da kadın istihdamına katkı sunuyor" dedi.