Gündem 539 vekil kayıt yaptırdı

539 vekil kayıt yaptırdı

02.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Genel Kurul’da bugün yapılacak yemin töreni öncesi, TBMM’de milletvekili kayıtları dün de sürdü. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, Millet İttifakı’nın geleceğine ilişkin soruya yanıt verirken, “Şu an itibarıyla iş birliği yapacak herhangi bir konunun olmadığını” söyledi.

539 vekil kayıt yaptırdı

ANKARA Milliyet - Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Paçacı, partisinin Millet İttifakı içindeki geleceğine yönelik şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘İş birliği bitti’

“İttifak dediğiniz şey bir iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler. Bunun adına ‘ittifak’ da diyebilirsiniz, ‘iş birliği’ de diyebilirsiniz ama şu an itibarıyla gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değildir. Ama önümüzdeki dönemlerde buna ihtiyaç duyulursa, yerel seçimler olur, ondan öncesinde bazı yasalarda olur, herhangi bir kıstas koymadan muhalefet partileri kendi içlerinde değerlendirme yaparlar.”

‘Heyecan dorukta’

2006 Türkiye güzeli olan AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş ise, “Onurluyuz, gururluyuz. En önemlisi heyecanlıyız. Heyecanımız dorukta” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Milletvekili Derya Ayaydın da babası eski CHP milletvekili Aydın Ayaydın ile birlikte Meclis’e gelerek kaydını yaptırdı. Kayıt işleminin ardından Ayaydın, babasının eski bir siyasetçi olması ile ilgili soruya, “Zor ama avantajları da olan bir durum. Babam benim her zaman örnek aldığım biriydi. Onun yolundan devam edeceğim inşallah” cevabını verdi.

Türkan Elçi de kayıt yaptırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, CHP Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Yeşil Sol Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Yeşil Sol Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, CHP’den İstanbul Milletvekili seçilen, Diyarbakır Barosu’nun silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi de, dün kaydını yaptıran vekiller arasında yer aldılar.

Kayıt sırasında vekillerin ikramları da sürdü. Dünkü ikramlar arasında Kilis karası üzümü, kestane şekeri ve fıstık ezmesi vardı. Dün itibarıyla TBMM’ye gelerek kaydını yaptıran milletvekillerinin sayısı 539’a ulaştı.

Yazarlar