Gündem 6. Anabilim Gençlik Organizasyonu yapıldı

6. Anabilim Gençlik Organizasyonu yapıldı

13.04.2018 - 14:43 | Son Güncellenme:

Anabilim Eğitim Kurumları’nda öğrencilerin özgüvenini artırmak, farkındalık yaratmak ve düşünme becerileri yüksek birey olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Anabilim Gençlik Organizasyonu (AGO), Türkiye genelinde çok sayıda okulun hazırlık, 9., 10., 11. ve 12. sınıflarında öğrenim gören gençlerinin yoğun ilgisi ve katılımıyla bu yıl 06-09 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşti.

6. Anabilim Gençlik Organizasyonu yapıldı

6 Nisan Cuma günü, Anabilim Anadolu Lisesi öğrencilerinin ev sahipliğinde ve katılımcı okulların organizasyona dahil olmasıyla oryantasyon oyunları eşliğinde başlayan Çalıştay’da oluşturulan konular, delegeler tarafından tartışıldı. 7 Nisan Cumartesi günü, konuşmacı olarak katılan TV Programcısı - Yazar Mine Uzun’un, “İletişim, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik ve Makinaların Dili” konularında gençlere bilgi ve tecrübelerini aktarmasının ardından; Anabilim Orkestra Grubu’nun coşkulu konseri ile renklendi.

Haberin Devamı

Anabilim Gençlik Organizasyonu (AGO) ikinci gününde, sosyal sorunlara duyarlı gençlerin ele aldıkları meselelere çözüm önerileri sunuldu ve taslaklar oluşturulmaya başlandı. Türkiye genelinde 17 okuldan öğrencilerin katılım gösterdiği organizasyonda yer alan delegeler 8 Nisan Pazar günü taslakları çalışmaya devam etti ve günün sonunda yoğun çalışmaların ardından Ağaoğlu My City Hotel’de düzenlenen Gala Yemeği’ne katıldılar. 9 Nisan Pazartesi günü ise delegeler hazırladıkları taslakları parlamenter sistemde kurul eşliğinde sunarak oylamalarını gerçekleştirdiler. Sürecin sonunda kuruldan geçer oyu alan taslakların ilgili makamlara aktarılması kararlaştırıldı.

Saint Benoit Anadolu Lisesi, Hatay Doğa Koleji, Özel Alman Lisesi, Tarsus Amerikan Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, TED İstanbul Koleji, Gaziantep Kolej Vakfı gibi başlıca resmi ve özel liselerin öğrencilerini buluşturan organizasyonda gençler, “Sosyal Kültür ve Haklar - Dış İşleri – Eğitim – Ekonomi – Güvenlik - Teknoloji ve Kalkınma ile Enerji” alanlarındaki sorunları belirleyerek, farklı ülkelerle bu sorunları karşılaştırarak, çözüm yolları belirlediler.

Haberin Devamı

Anabilim Eğitim Kurumları, ülkenin geleceği olan gençlerin toplumsal sorunlara çözüm üretebilme gayretlerini destekleyerek, onlara farklı bakış açısı kazandırmanın mutluluğuyla öğrencilerini her alanda destekleyecek; gelişen ve değişen ülkemiz ve dünya sorunlarına çözüm önerileri üretmeye devam edecektir.