Gündem 7 milyonluk vurgun! Depremde çocuğunu kaybeden aileleri bile dolandırmışlar

7 milyonluk vurgun! Depremde çocuğunu kaybeden aileleri bile dolandırmışlar

09.01.2024 - 16:29 | Son Güncellenme:

E-ticaret sitelerine koydukları sahte ilanlarla aralarında 30 kişiyi 7 milyon 369 bin 713 TL dolandıran 43 şüpheli, Kocaeli merkezli 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Öte yandan mağdurlar aralarında 6 Şubat depreminde çocuklarını kaybeden depremzedelerin de olduğu öğrenildi.

7 milyonluk vurgun Depremde çocuğunu kaybeden aileleri bile dolandırmışlar

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri gelen çok sayıda ihbar üzerine geniş çaplı inceleme başlattı. Bu çerçevede, şüphelilerin e- ticaret ve ilan platformlarına piyasa değerinin altına konteyner, elektrikli araba, kabinli motor ve evcil hayvan gibi sahte satılık ilanları yükledikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Müştekiler ile açık hatlar üzerinden sürekli olarak görüşme gerçekleştiren şüphelilerin kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi.

7 MİLYON 369 BİN 713 TL VURGUN YAPMIŞLAR

Harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında 6 Şubat depreminde çocuklarını kaybeden depremzedelerin de olduğu öğrenilen 30 kişinin hesaplarından toplamda 7 milyon 369 bin 713 TL para giriş çıkışı olduğunu belirledi.

Tespiti yapılan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Kocaeli merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel hareket polislerinin de destek verdiği operasyonlarda 43 şüpheli yakalandı.

7 milyonluk vurgun Depremde çocuğunu kaybeden aileleri bile dolandırmışlar

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.