Gündem ‘ABD yine zulmün arkasında durdu’

‘ABD yine zulmün arkasında durdu’

10.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazze’de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde 13 üyenin olumlu oyuna karşın ABD’nin vetosu nedeniyle kabul edilmemesine Ankara’nın tepkisi sert oldu.

‘ABD yine zulmün arkasında durdu’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: ABD yönetiminin Amerikan halklarının önemli bir kısmının karşı çıkmasına rağmen maalesef veto yetkisini kullandı. Konsey toplandı, 13 kişi ‘bu durdurulsun’ dedi. İngiltere o ince siyasetinin gereği sessiz kaldı. Amerika’da kaba siyaseti gereğini yaparak İsrail’e bir kere daha destek verdi. Bir kere daha zulmün arkasında durdu. Karardan sonra Filistin’de öldürülen her çocuğunun her kadının elindeki kanda ABD yönetiminin payı vardır. 

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Artık bu konuda (Gazze) Amerika’nın yalnız kaldığını özellikle yapılan oylamada bir kez daha arkadaşlarımız dile getirdiler. Amerikan siyaset sistemi de İsrail’le ilgili konularda artık çaresiz durumda. Dolayısıyla İsrail, bu konuda fütursuzca hareket etmekte ve zulmüne devam etmekte. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Uluslararası kuruluşlar etkisiz kalmaya devam ediyor. Dünyanın güvenliğini, millet güvenliğini sağlamak için görevli olan BMGK ‘güvenliğe hayır’ diyor, ‘savaşa devam’ diyor. İşte böyle bir dünya düzenindeyiz maalesef. O utancı hep yaşamaya devam edecekler. ● ANKARA Milliyet 

‘Hayal kırıklığı’

Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından Bakan Fidan’ın İİT ve Arap Birliği Temas Grubu üyeleriyle Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Görüşmede BMGK kararıyla ilgili “ABD tarafından veto edilmesinin hayal kırıklığına yol açtığının” vurgulandığı belirtildi.