Gündem Acı kaybımız Erdoğan Demirören'in başarılarla dolu hayatı...

Acı kaybımız Erdoğan Demirören'in başarılarla dolu hayatı...

08.06.2018 - 22:03 | Son Güncellenme:

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören vefat etti. Demirören, ardında bir başarı hikayesi bıraktı.

Acı kaybımız Erdoğan Demirörenin başarılarla dolu hayatı...

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, enerjiden sanayiye, medyadan turizme, eğitimden gayrimenkule kadar geniş bir yelpazede yürüttüğü faaliyetlerle Türk özel sektörünün öncü isimleri arasında yer aldı. Demirören, ardında bir başarı hikayesi bıraktı.

Haberin Devamı

Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1937'de Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğdu.

Çocukluk yılları İnegöl'de geçti. Sonra İstanbul'a geldi. Liseyi Saint Benoît Fransız Lisesi'nde bitirdi.

1956-1957 döneminde Beşiktaş ve Emniyet’te profesyonel futbolcu olarak yer aldı.

Babası Şükrü Demirören'i kaybettiğinde henüz 19 yaşındaydı.

Ve babasının vefatıyla genç yaşta onun işlerinin başına geçti. Oto yedek parça ithalatı yapan Kolaylık Oto, onun iş yaşamındaki ilk adresiydi.

1971 yılı, Demirören için dönüm noktası oldu. Türkiye'nin ilk gaz şirketini satın aldı. Onun attığı bu adım, yıllar içinde gaz sektörünü en çok yatırım yapılan sektör haline getirecekti.

Bugün birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Demirören Holding bünyesinde Ata Eğitim Kurumları, Demirören Enerji, D Mermer, Taksim Gayrimenkul Yatırım, Nemrut Liman İşletmesi, Eskidji İnşaat-Gayrimenkul, Zeyport Liman İşletmesi, Lidya Yapı, Milan Petrol (MOIL) yer alıyor.

Haberin Devamı

1992 yılından beri uluslararası enerji şirketi Total bünyesinde Türkiye’de faaliyet gösteren Total Oil Türkiye de Nisan 2016'de devir alım süreci tamamlanarak Demirören Holding kuruluşu oldu.

Demirören, 2011 yılında Miliyet ve Vatan gazetelerini satın aldığı Doğan Holding ile Mart 2018'de yeniden masaya oturarak, aralarında Hürriyet, Posta, DHA, D-Smart, Fanatik, Kanal D ve CNN Türk'ün de bulunduğu Doğan Yayın Grubu'nun tamamını satın almıştı.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, 80 yıllık yaşamında engelliler için pek çok kez bağışta bulundu. Onlar için 12 bin araç tesis etti. Ayrıca Haliç Üniversitesi'nden fahri doktora ünvanı sahibiydi.

Erdoğan Demirören, perşembe günü Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık'ın olağanüstü genel kurul toplantısında yönetim kurulu başkanlığına seçilmişti.

Tülin Demirören ile evli olan Erdoğan Demirören'in Yıldırım, Meltem ve Tayfun olmak üzere 3 çocuğu bulunuyor.