Gündem Adana Film Festivali bugün başlıyor

Adana Film Festivali bugün başlıyor

25.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 24. kez düzenlenen Adana Film Festivali bugün başlıyor. 1 Ekim’e kadar sürecek festivalde 180 film izleyiciyle buluşacak

Adana Film Festivali bugün başlıyor

Bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 24. kez düzenlenecek Adana Film Festivali bugün başlıyor. 1 Ekim’e kadar sürecek festivalde 11 salonda, 180 film, 840 gösterimle izleyicilerle buluşacak. sanatseverlerin beğenisine ücretsiz olarak sunulacak. Festivalin 30 dalda vereceği ödüller 30 Eylül’de düzenlenecek törende sahiplerini bulacak. Festivalin bugün yapılacak açılış töreninde ise Arif Keskiner, Hümeyra, Prof. Sami Şekeroğlu, Şemsi İnkaya ve Temel Gürsu’ya Yaşam Boyu Onur Ödülleri sunulacak.

Haberin Devamı

Jüri başkanı Kıral

Festivalin ulusal uzun metraj yarışmasının jürisinin başkanlığını usta sinemacı Erden Kıral üstleniyor. Jüride Kıral’ın yanı sıra oyuncular Selma Güneri ve Algı Eke, sinema yazarı Fırat Yücel, görüntü yönetmeni Uğur İçbak, yönetmen Hüseyin Karabey ve besteci Murat Hasarı görev yapacak.

Adana Film Festivali bugün başlıyor

10 film yarışıyor

Ulusal yarışmada yer alan 10 filmlerden biri Onur Ünlü’nin yeni filmi ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’. Semih Kaplanoğlu’nun Altın Ayı ödüllü ‘Bal’ın ardından çektiği ilk film olan ‘Buğday’da Altın Koza için yarışacak. Onur Saylak’ın ilk uzun metrajlı yönetmenliği ‘Daha’, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenler Haftası bölümünde yapan diğer bir ilk film, Emre Yeksan imzalı ‘Körfez’, Ümit Ünal’ın yeni filmi ‘Sofra Sırları’ da Adana’da yarışacak ulusal filmler arasında yer alıyor. Pelin Esmer’in imzasını taşıyan ‘İşe Yarar Bir Şey’, Orhan Eskiköy’ün yönettiği ‘Taş’, Emre Erdoğdu’nun yönettiği ‘Kar’, Orhan Oğuz’un ‘Eksi Bir’i ve Özgür Sevimli’nin imzasını taşıyan ‘Murtaza’ da Adana’da ulusal kategoride yarışacak diğer filmler olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nda 11 film var. Aralarında Altın Palmiye Ödüllü ‘Square’ ve Sebastian Lelio’nun Berlin’de yarışan filmi ‘Muhteşem Kadın’ ve Cannes yarışmasından Andrey Zvyaginstsev’in ‘Loveless’ının da olduğu filmler yarışacak.

Yaşar Kemal’in yaşamını konu alan ‘Yaşar Kemal Efsanesi’ isimli belgesel film de ilk kez Adana’da seyirciyle buluşacak.

Danışma Kurulu festivale katılmayacağını duyurdu

ADANA’da bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Adana Film Festivali’nin Danışma Kurulu üyeleri, festivale katılmayacaklarını duyurdu. Mayıs 2017’den itibaren festivalin Danışma Kurulu’nu oluşturan Prof. Dr. Selahattin Yıldız ve Prof. Dr. Özer Kanburoğlu ile sinema eleştirmeni Tunca Arslan, yazılı bir açıklamayla şunları vurguladı: “Üzüntüyle belirtmek zorundayız ki festival bünyesinde, başlangıçta belirlenen bazı programların keyfi biçimde iptaliyle başlayan kaotik ortam ne yazık ki bugüne dek kontrol altına alınamamıştır. Ulusal Yarışma ana jürisinin belirlenmesi sürecinde, ayrıntılarına girmeyi uygun bulmadığımız çeşitli müdahaleler ve etik olmayan pazarlık yöntemleri, kurumsal davranış hassasiyetinin gösterilmemesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ile festival yönetimi arasındaki yaşanan kimi sorunlar ve Danışma Kurulu’na karşı sürekli yanıltıcı bilgiler verilmesi, bizim açımızdan sağlıksız bir ortama yol açmıştır.” Danışma kurulu, “Adana’daki ciddi sinema geleneğine, kendimize ve sorumluluklarımıza saygının gereği, 24. Uluslararası Adana Film Festivali’ne katılmayacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi.