Gündem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

30.04.2018 - 10:14 | Son Güncellenme:

Son yıllarda Maliye Bakanlığı tarafından en çok iş alımı sağlayan kurum olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2018 yılında iş alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından başvuruların nasıl yapılacağı ve başvuru şartlarının neler olduğu herkes tarafından merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Haberin Devamı

Açıklanan iş pozisyonlarına göre bazı şartlarda değişiklikler gözlemlenebilsede genel başvuru şartlarının yerine getirilmesi gereklidir. Bunlar;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’nci maddesindeki genel şartları taşımak,
  • Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçinde ki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış olmak,
  • Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir hastalığı bulunmamak,
  • Başvuru süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri vermiş bulunmak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar istedikleri pozisyona, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı internet sitesinde açılacak olan başvuru sayfasından direkt olarak başvurabilirler. Başvuru formunun çıktısı alınarak beraberinde nüfus cüzdanı veya kimlik belgesi fotokopisi, adli sicil kaydı, askerlik durumu belgesi (Türk vatandaşları için), diploma fotokopisi ve özgeçmiş belgeleri ile kişinin şehirde bulunan aile il müdürlüklerine giderek müracaat etmesi gerekmektedir. Yapılacak başvuruya göre daha az veya daha fazla belge istenebilir.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı sınavları nasıl yapılır?

Sınava girmeye hak kazanan adaylar için duyurular yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı internet sitesi (www.aile.gov.tr) üzerinden yapılmaktadır. Başvurusu kabul edilen adaylar sözlü veya yazılı sınava tabi tutulabilir. Sınava giriş için gerekli olan belgeler duyurulan tarihler arasında şahsen veya posta yoluyla duyurulan adrese teslim edilmelidir. Posta sürecinde oluşacak herhangi bir sorundan dolayı yaşanabilecek gelişmelerden adayın kendisi sorumludur. Sınava giriş için istenen belgeler bunlardır; TC kimlik numarası beyanı, diploma, öğrenim belgesi veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı sureti, 4 adet vesikalık fotoğraf, özgeçmiş, KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da bakanlıkça onaylı sureti, YDS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da bakanlıkça onaylı sureti. Tüm bu belgelerin tesliminden sonra alınacak olan sınava giriş belgesi ile adayla sınava giriş yapabilir Sınavlar pozisyonlara göre yazılı veya sözlü olarak değişiklik gösterebilir.