Gündem Akşener neden sessiz? İYİ Parti'de çok konuşulacak sözler

Akşener neden sessiz? İYİ Parti'de çok konuşulacak sözler

17.05.2023 - 14:37 | Son Güncellenme:

İYİ Parti'den milletvekili seçilen Adnan Beker'in 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklama dikkat çekti.

CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı. İYİ Parti'de seçim sonrası gerçekleştirilen başkanlık divanı toplantısına ilişkin detayları aktardı.

Haberin Devamı

İYİ Parti seçim sonuçlarını değerlendiriyor. 6'lı masa toplantısı öncesi başkanlık divanı toplandı. Ankara'daki son durumu CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı.

AKŞENER SEÇİM SONRASI TEK KONUŞMAYAN LİDER

Melike Görür, "İYİ Parti lideri Meral Akşener seçim gecesinden beri konuşmuyor. 6'lı masadaki liderler arasındaki tek açıklama yapmayan isim Meral Akşener. Akşener parti divanının ardından CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek 6'lı masa toplantısına katılacak. Akşener'in İYİ Partİ divanındaki görüşü masaya aktarması bekleniyor. 6'lı masanın gündemi de seçim değerlendirmesi olacak. Bundan sonraki atılacak adımlar masaya yatırılacak. Yol haritasının İYİ Parti tarafından belirlenmemesi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasından dolayı yol haritasının CHP'ye bırakılması bekleniyor. dedi.

Haberin Devamı

İYİ PARTİLİ VEKİL BEKER: HDP-TERÖR İLİŞKİSİ KABUL EDİLEMEDİ

Melike Görür, "Seçim sonuçlarına ilişkin İYİ Parti'de görüş ne? İYİ Parti'den Milletvekili seçilen Adnan Beker'in katıldığı televizyon programındaki açıklamaları dikkat çekti. Peker, "Bizim vatandaş, HDP-Kandil ilişkisi olan bir ittifaka yönelmedi. Olay bu kadar basit" ifadelerini kullandı. Aslında bugünkü 6'lı Masa toplantısının ardından İYİ Parti'nin görüşü netleşmiş olacak." şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ'DE SONUÇLAR MERCEK ALTINDA

Edinilen bilgilere göre İYİ Parti'de içinde seçim sonuçları 2018’deki oy oranının yakalanmasına rağmen “başarısızlık” olarak değerlendiriliyor. Aradan geçen beş yılda, büyükşehir belediyelerinin Millet İttifakı’nda olmasına rağmen oy oranında beklenen artışın gerçekleşmemesinin başarı olarak görülemeyeceği belirtilirken, bunun nedenlerinin mercek altına alınması gerektiği ifade ediliyor.

Bu arada, İYİ Parti’nin, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi sürecinde dile getirdiği çekincelerindeki haklılığın da sonuçlarla ortaya çıktığı vurgulanıyor. Hapisteki Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Millet İttifakı iktidarınca serbest bırakılacağı iddiası başta olmak üzere Kürt seçmene dönük çıkışların İYİ Parti tabanında rahatsızlık yarattığı tespiti yapılırken, Akşener’in masadan kalkıp tekrar oturmasının da bir başka olumsuz etken olduğu dile getiriliyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur süreci ve bundan sonra atılacak adımların Divan’da değerlendirileceği aktarılan partide “Daha yarış bitmedi. Maçın ikinci turu var ve 49.5 ve 44.9 oy oranıyla değil, sıfırdan başlayacak. Maç 0-0 başlayacak. Henüz hiçbir şey bitmiş değil” görüşü de dillendiriliyor.

İYİ Parti, oy kullanmayan 8 milyon seçmenin izini sürecek. Bunların hangi bölgelerde yoğunlaştığı tespit edilerek, kampanya o bölgelerde yoğunlaştırılacak.

"SOSYAL MEDYA DİLİ YANLIŞ"

İYİ Parti, seçim sonrasında özellikle sosyal medyada seçmenlere yönelik kullanılan dili doğru bulmuyor. Ağırlıklı olarak AK Parti’yi tercih eden deprem bölgesindeki seçmene yönelik olumsuz söylemlerin, oy verenleri de Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’ndan uzaklaştıracağını ifade eden İYİ Parti kurmayları, “sitem” dolu söylemden derhal vazgeçilmesi gerektiğine inanıyor.