Gündem AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok elindeki anket sonucunu açıkladı

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok elindeki anket sonucunu açıkladı

24.01.2024 - 14:23 | Son Güncellenme:

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK yaynında elindeki anket sonuçlarını paylaştı.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK canlı yayınında Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin ve CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Turgut Altınok'un açıklamalarından satır başları şöyle;

* Projeler ne zaman açıklanacak?

Bugün belediye başkan adaylarımızı açıkladık. Projelerimiz hazır. İlaveler yapıyoruz. Kısa bir süre sonra Ankara'ya yapacağımız projelerimizi açıklayacağız.

AK Partinin Ankara adayı Turgut Altınok elindeki anket sonucunu açıkladı

* Dün Ulaştırma Bakanı ile görüşmeniz oldu. Yeni raylı sistemler mesajı verildi. Biraz ipucu verir misiniz?

Ankara'da ciddi bir trafik problemi var. Kuyruklarda bekleyen insan sayımız çoğaldı, otobüs sefer sayısı azaldı. Soğukta vatandaşlarımız duraklarda kuyruk bekliyor ama kuyrukların sayısı çoğaldı. Otobüsler de tıklım tıklım.

Dün Ulaştırma Bakanımız ile beraber 2 saate yakın Ankaramızın hem trafik problemi hem de raylı sistemlerle ilgili çalışmalar yaptık. Ankaramıza beklentisi olan müjdeyi yakında vereceğiz. Tabi hükümet imkanları da önemli. Büyükşehir belediye başkanlarının büyükşehir belediyesinde ciddi bir büyütçesi var. 2024 yılında 99-100 milyar bütçesi var. Fakat Ankara bu fırsatı iyi değerlendirmeli.

Haberin Devamı

Ankara yaşadığı birçok sıkıntıları, problemleri hele ki trafik olmazsa olmaz, hava kirliliği... Ankara'yı raylı sistemlerle donatacağız. Ankara bize inansın, güvensin. Biz söylediğimizi yaparız.

Sayın Mansur Yavaş'ın Ankara'yı 5 yılda 58 kilometre metro sözü var. Ama 5 santim metro yok. Dolayısıyla 5 yılda Ankara'ya ciddi anlamda metro kazandıracağız. Bununla beraber açacağımız yeni bulvarlar, hazır bulvarlar trafiği ciddi anlamda rahatlatacağız.

Bir devrim daha yapacağız. Kuyruklarda bekleme dönemini Ankara'da bitireceğiz. Onu otobüs sayımızı, minibüs sayımızı çoğaltacağız ve insanlarımız durakta, kuyrukta, kışın soğukta donmayıp, yazın sıcakta terlemeyecek. Bir de ısıtmalı yeni duraklar gelecek.

AK Partinin Ankara adayı Turgut Altınok elindeki anket sonucunu açıkladı

İnsanlarımız yaşadoğı şehirden ne bekler? Ankaralı çocuğuyla, ailesiyle çıktı... Ankara'da nereye gitmek ister, çocuklar nereyi görmek ister, gençlere nereye gitmek ister? Aile nereye gitmek ister? Bizim hem derdimiz var hem sevdamız var hem de dev projelerimiz var.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDE YAPTIKLARI

Türkiye'nin en büyük şelalesi Keçiören'dedir. Bir gecekondu şehrinden sular ve göller şehri oldu. Spor merkezleri, teknoloji merkezleri, kalemiz, deniz dünyamız, hayvanat bahçemiz... İnşallah AnkaPark'I açacağız. Orada bir doğa da yapacağız.

Haberin Devamı

HAVAALANI METROSU

Dün Bakanımızla görüşmemizde gündeme geldi. Keçiören Şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi Ovacık'a kadar... Ayrıca Keçiören'deki metro ağımızı da genişletmiş olacağız. Projesi hazır, her şeyi hazır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

İlçelerimiz, mahallelerimiz eskidi. Biz Keçiörenimizin göreve geldiğimiz 2019'da 1 yılda yüzde 80'inin kentsel dönüşüm planlarını yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanı veto etti. Sonra 'Göreceksiniz bu planlar iptal olacak' dedi ve iptal oldu. Tabi Çankaya'da da var mesala. Gaziosmanpaşa eskidi, Bahçelievler eskidi,

Dün Balgat'taydım... Ne 'istiyorsunuz?' diye sordum. Dediler; 'Başkanım, kentsel dönüşüm istiyoruz.' Yani birçok projemiz var. Ankara deprem kuşağında veya yoğun deprem hattında değil diye düşünmeyelim. Şereflikoçhisar'dan geçen bir fay hattı var. Yönü Ankara'ya doğru. Allah korusun bu fay hattı kırıldığı zaman Ankara'da çok büyük yıkımlar ve ölümler olabilir. Onun için Elbistan'da Maraş'ta deprem oldu, sonra Pazarcık'ta. Ama en çok yıkım Hatay'da oldu. Depremin, fay hattının yönü Hatay'a doğruydu.

Haberin Devamı

Dolayısıyla hızlı bir şekilde laf değil, icraat yapmalıyız.

ELİNDEKİ ANKET SONUCUNU AÇIKLADI

Adaylığımız açıklanır açıklanmaz yapılan ankette biz Mansur Yavaş'tan yüksek çıktık, önde çıktık. Tabi bizim birçok projelerimiz var. Altınok bir hizmet adamı, bir gönül adamı. Keçiören'de de az bir bütçeyle yaptıklarımız Ankara'ya nice yapacağımız eser ve hizmetlerin tabi ki teminatı, müjdecisi.

Dolayısıyla Ankara bunu görecek. Biz Ankara'nın her köşesine dokunduk. Keçiören'de belediye başkanlığı yaptığık ama cenazeleri, düğünleri, acıları, sevinçleri, neşeleri... Köylerinde ne varsa bir tuğlamız vardır Ankaramızın birçok köyünde, birçok ilçesinde.

Ankara'nun bu makus talihinin değişme seçeneğidir.

İYİ PARTİ'NİN ETKİSİ NE OLACAK?

İYİ Parti'nin de tabi mutlaka etkisi olacak. Şöyle olacak; Son milletvekilliği seçiminde Ankara'da CHP'nin aldığı oy 30.55 civarında, AK Parti'nin aldığı 32.55, MHP'nin 10.37, İYİ Parti'nin 12.30... Böyle bir oy var. Zafer Partisi var, başka partileri var. Fakat CHP'li olup da 'Sana oy vereceğim' diyen çok vatandaşımız var. Biz herkesi kucaklıyoruz, herkesin belediye başkanı olacağız. Ötelemeden herkesi kucaklayacağız ve kucakladık. Ama Çankaya da Bala da Evren de Nallıhan da çok hizmet alacak. Ankaramızın her köşesini ilmil ilmil eserlerle, hizmetlerle donatacağız.

Haberin Devamı

MANSUR YAVAŞ'A SANAL BELEDİYE BAŞKANI BENZETMESİ

Ankara inanıyorum ki; hizmet eden, yanında olan sanal bir belediye başkanı değil gerçek bir belediye başkanı, sokakta olan bir belediye başkanı, halkla olan bir belediye başkanı... Her şey ortada. Sayın büyükşehir belediye başkanımızın 5 yılına baksanız 1 ay sokakta fotoğrafı yoktur, acıdır.

YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE İŞ BİRLİĞİ OLACAK MI?

Görüşmeler sürüyor, bitmeden bir şey söyleyemem.

MELİH GÖKÇEK SORUSUNA YANIT

Kimseyle küskünlüğüm, dargınlığım yok. Şahsi hiçbir kırgınlığım olamaz. Biz herkesi kucaklıyoruz. İntikam hırsımız yoktur, benim yapımda yoktur. Herkesi kucaklayan bir hizmet anlayışımız oldu.