Gündem Akşener’in ‘savaş ilanı’ çıkışının ardından Yavaş’tan yanıt geldi: Korkaklık suçlaması zoruma gidiyor

Akşener’in ‘savaş ilanı’ çıkışının ardından Yavaş’tan yanıt geldi: Korkaklık suçlaması zoruma gidiyor

21.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti lideri Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte kendisini “korkaklıkla” suçlamasına tepki gösteren Yavaş, “zoruma gidiyor” diyerek, “Allah’tan başka hiç kimseden korkmam” dedi.

Akşener’in ‘savaş ilanı’ çıkışının ardından Yavaş’tan yanıt geldi: Korkaklık suçlaması zoruma gidiyor

ANKARA Milliyet  - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partisindeki iç tartışmalar ve peş peşe gelen istifalara yönelik “savaş ilanı” çıkışının siyasette yankıları sürüyor. Mayıs seçimleri yenilgisinin ardından siyasi tartışmalara direkt girmemeye özen gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, Akşener’in suçlamalarına karşı sessizliğini bozdu. Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte kendisini “korkaklıkla” suçlamasına tepki gösteren Yavaş, “zoruma gidiyor” diyerek, “Allah’tan başka hiç kimseden korkmam. Her şeyin bir usulü vardır. Eğer Altılı Masa aday gösterirse aday olacağımı söyledim, daha bundan net bir şey söylenemez. Bunu kurgulamak Altılı Masa’da bulunan liderlere aitti, sorumlusu ben değilim” dedi. 

Haberin Devamı

‘Operasyonda yokuz’ 

Yavaş, seçimden sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde Akşener ile birkaç defa konuştuğunu ifade ederek şöyle devam etti: 

“(Görüşmeler) Hepsi kendileri ile görüşülerek yapılmıştır. Asla bir başka partinin içine karışmak, operasyon yapmak benim tarzıma uygun değildir. Ortada bir operasyon varsa, operasyonun içinde biz yokuz. Bu bir yerel seçim, savaş kelimesi çok ağır kaçmıştır. 

‘Önümü açabilirdi’ 

Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum, hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmaz. Elimizi taşına altına koymamız gerekiyorsa da koyarız. Beni daha önce de başka siyasi partinin genel başkanı ‘aday ol’ diye çağırmıştır. Bu genel başkanların ‘haydi çık ortaya’ demesi ile yapılabilecek bir şey değildir. Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair Akşener’in çok söylemleri olmuştur. ‘Biz noter değiliz, Altılı Masa karar verecek’ diye. Keşke bunu son ana bırakmadan bir şekilde daha önce görüşüp, farklı bir karar alınsaydı, daha düzgün olurdu. O zaman ille de benim aday olmamı istiyorsa, o şekilde de önümü açabilirdi. Korkaklıkla suçlanmak benim zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz.” 

Haberin Devamı

‘Eski dosttan düşman olmaz’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataköy - İkitelli Metro Hattı test sürüşü sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ifadelerine yönelik sorulara, “Ben dün söyleyeceğimi söyledim. Dün konuşmamda ifade ettiğim tariflerimle ya da ilişki tanımlamalarımla ben o defteri kapattım. Eski dost düşman olmaz. Geçmişe hiç dönmeye vaktimiz yok. Ben de Mansur Bey de geleceğe odaklanmış bir biçimde yolumuza devam ediyoruz” dedi. ● DHA

İYİ Parti’den ‘transfer’ iddiası

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘partiye yönelik kapsamlı bir operasyon olduğu’ belirtildi. Açıklamada, “İYİ Parti’mizin desteğiyle büyükşehir belediye başkanı seçilen bir başkan, o ildeki İYİ Parti’li belediye başkanlarımızla makamında poz vererek, partimize ve dava arkadaşlarımıza etik dışı bir mesaj verme çabasındadır. Belediye meclis üyelerimiz ve ilçe yöneticilerimiz istifa ettirilmek istenmektedir. Bazı illerde kesin aday gösterilmeleri karşılığında belediye başkanlarımıza transfer teklifleri yapılmaktadır” denildi. ● ANKARA Milliyet