Gündem Alperen’in ölümünde 3 müdüre dava açıldı

Alperen’in ölümünde 3 müdüre dava açıldı

18.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Çiğli’de 15 Ağustos 2017’de okul servis minibüsünde unutulan ve yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ailesi, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile 2 şube müdürü hakkında ‘ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla dava açtı.

Alperen’in ölümünde 3 müdüre  dava açıldı

Aile avukatlarının Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerekli sorumlulukları yerine getirmediği gerekçesiyle olaya dahil edilmesi talebinde bulunması ve Çiğli Kaymakamlığı’nın soruşturma izni vermesi üzerine Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü M.U. ile şube müdürleri H.B. ve Ş.Ş. hakkında iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

İddianamede yer alan ön inceleme raporunda, “Kamu görevlilerinin kendilerine bildirilen olay konusu özel anaokulu ile ilgili eksiklikler hakkında yeterli denetim ve kontrol yapmayarak takip etmedikleri görülmüştür. Görevi ihmal suçundan soruşturma yapılmasını gerektirir yeterli delillerin bulunduğu anlaşıldı” denildi. İddianamenin Karşıyaka Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesiyle ilçe müdürü ve şube başkanlarının 1 Kasım’da hakim karşısına çıkacağı belirtildi. Baba Serkan Sakin, davanın takipçisi olacaklarını belirterek, “Yılmadık, hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi. l İZMİR AA