Gündem Altın Güvercin’de final günü geldi çattı

Altın Güvercin’de final günü geldi çattı

11.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlk kez 1986 yılında düzenlenen ve Türk pop müziğine pek çok önemli isim kazandıran Altın Güvercin Beste Yarışması, bu yıl profesyonel müzik yaşamlarına ilk adımlarını Kuşadası’nda atan iki önemli ismi ağırlayacak.

Altın Güvercin’de final günü geldi çattı

MİLLİYET İZMİR - Bu akşam 25’inci final gecesinde 1986 yılının birincisi ünlü Fatih Erkoç’a onur ödülü verilecek. 1987’deki yarışmaya finalist olarak katılan Sertab Erener ise bu akşam yapılacak final gecesinde sahne alacak. Aydın Büyükşehir, Kuşadası belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) işbirliğiyle, Eviz Yapı ana sponsorluğunda etkinlik, yıllar boyunca Türk pop müziğine pek çok değerli isim ve beste kazandırdı.

Haberin Devamı

Birincisi 1986 yılında düzenlenen ve yıllar içinde geleneksel hale gelen Altın Güvercin Beste Yarışması’nı ilk kez Fatih Erkoç, “Yol Verin A Dostlar” bestesi ile kazandı. 2014 yılında 21’incisi düzenlenen etkinlik, Ömer Günel’in belediye başkanı seçilmesinin ardından 2019 yılında yeniden başladı. Bu akşam 25’inci kez düzenlenecek yarışma Özer Türk Stadı’nda gerçekleşecek. Fatih Erkoç’a onur ödülünün verileceği gecede, ünlü sanatçı Sertab Erener sahne alacak.