Gündem Amasya'da, babası ve amcasıyla aynı okulda sınava girdi

Amasya'da, babası ve amcasıyla aynı okulda sınava girdi

17.06.2023 - 12:55 | Son Güncellenme:

Amasya'da, Mehmet Arslan (19), babası Şaban Arslan (41) ve amcası Recep Arslan (43) ile aynı okulda Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi. Sınav öncesi baba Arslan, oğlundan sınavla ilgili taktik aldı.

Amasyada, babası ve amcasıyla aynı okulda sınava girdi

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün yapılıyor. Sabah saatlerinden itibaren adaylar sınavlarına girecekleri okulların önüne geldi. Mehmet Arslan, babası Şaban Arslan ve amcası Recep Arslan ile birlikte Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde sınava girdi.

Haberin Devamı

'OKUMANIN YAŞI YOK'

Şaban Arslan, "Bugün aile olarak üniversite sınavına giriyoruz. Çocuklarımızla beraber biz de okuyoruz, okumanın yaşı yok. Çocuklarımıza örnek olmaya çalışıyoruz. Kızım da başka bir okulda sınava giriyor. 2 yıllık bir üniversite tutturmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Sınava gireceği için heyecanlı olduğunu belirten Mehmet Arslan, "Sınavım inşallah güzel geçer, çok heyecanlıyım. Ailemle beraber hep beraber sınava giriyoruz, inşallah kazanırız" dedi.

Recep Arslan ise, "Ben de yeğenlerim ve kardeşim gibi üniversite sınavına giriyorum. İnşallah 2 yıllık 1 yeri tuttururum. Tarımla ilgilendiğim için tarım bölümünü kazanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.