Gündem ‘Amca karnım çok acıktı’

‘Amca karnım çok acıktı’

13.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hacı Ahmet’i sağ olarak kurtaran ekipten Çorumlu itfaiyeci Salih Hoşbak, “Ahmet’in ilk sözü ‘Amca su istiyorum’ oldu. ‘Vereceğim’ dedim. Sonra ‘Karnım acıktı’ dedi” açıklamasını yaptı.

‘Amca karnım çok acıktı’

Zamana karşı yarışın sürdüğü Adıyaman’da enkaz altından 152’nci saatte Hacı Ahmet Eyici (8) sağ olarak kurtarıldı. Narlıkuyu sitesinde yaşadığı tespit edilen çocuğun koltuk sayesinde hayat üçgeni oluşturarak kurtulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Hacı Ahmet’i sağ olarak kurtaran ekipten Çorumlu itfaiyeci Salih Hoşbak, “Ahmet’in ilk sözü ‘Amca su istiyorum’ oldu. ‘Vereceğim’ dedim. Sonra ‘Karnım acıktı’ dedi. Işığı tuttum ‘Görüyor musun?’ dedim ‘Görüyorum’ dedi.

Anne ve kızı umut oldu

Gözünün önünün aydınlanmasını sağladım, sakinledi. ‘Meyve suyu istiyorum’ dedi. ‘Vereceğim’ dedim” diye konuştu. Bitlis İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekipleri, 152 saat sonra Alitaş Mahallesi’ndeki Mercan Apartmanı enkazından kardeşler Rabia (30) ile Elif Kırmızı’yı (26) sağ olarak çıkardı. Depremin vurduğu kentte anne ve kızın enkazda olduğunun anlaşılması üzerine çalışmalar o noktada yoğunlaştırıldı. Enkazdan önce Hatice Yılmaz (6) çıkarıldı. Depremin 145’inci saatinde çıkarılan kız hastaneye kaldırıldı. Anne Özlem Yılmaz da depremin 149’uncu saatinde enkazdan sağ çıkarıldı. Sedyeye alınan anne de ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

139. saat kurtarıldı

Çöken bir apartmanda AFAD tarafından çıkartılan beş cenazenin ardından arama çalışmalarına Vietnamlı ekipler devam etti. Ekiplerin yaptığı 6-7 saatlik çalışmanın ardından takviye olarak Pakistanlı ekip de desteğe geldi. Pakistanlı ekipler, ses alınan binaya enkazın yanındaki iş yerinin duvarının kırılarak girilmesini teklif etti ancak Vietnamlı ekipler kabul etmedi. Yaklaşık 10 dakikalık tartışmanın ardından Pakistanlı ekip riski göze alıp duvarı kırdı. Ekipler, Baran Bakır’ı (17) 139’uncu saatte enkazdan sağ çıkarmayı başardı.