Gündem Ankara’da ‘Ege’de güven’ toplantısı

Ankara’da ‘Ege’de güven’ toplantısı

14.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Yunanistan arasında askeri nitelikte iletişim noktası mekanizması kurulması üzerinde mutabakat sağlandı.

Ankara’da ‘Ege’de güven’ toplantısı

 

AYDIN HASAN/ANKARA- Türkiye ve Yunanistan heyetleri arasındaki 4’üncü tur Askerî Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı, dün Ankara’da Milli Savunma Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Dışişleri, İçişleri ve istihbarat bürokrasisinden sivil yetkililerin de yer aldığı toplantının ağırlığını askeri konular oluşturdu. Güven artırıcı önlemler çerçevesinde daha önce iki toplantı Atina’da, bir toplantı da Ankara’da düzenlenmişti. 2021 yılındaki toplantı ise pandemi nedeniyle 26 - 27 Mayıs tarihlerinde uzaktan görüntülü olarak yapılmıştı.

Haberin Devamı

İletişim mekanizması

Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türk ve Yunan heyetleri arasında Güven Arttırıcı Önlemler (GAÖ) toplantısının yeni turu 13 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşmiştir. Toplantı Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde yapılmıştır. Her iki heyet de büyükelçiler ve yüksek rütbeli askerler ile sivil yetkililerden oluşmuştur. Toplantıda her iki taraf, yetkili makam onayını müteakip önceden mutabık kalınan GAÖ’lerin 2024 yılı boyunca yeniden hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda anlaşmaya varmıştır. Söz konusu toplantı olumlu bir havada gerçekleşmiştir. Her iki taraf ayrıca temasta kalmak ve üzerinde mutabık kalınan GAÖ’lerin uygulanmasını kolaylaştırmak amacıyla bir İletişim Noktası Mekanizması kurmaya karar vermiştir. Bir sonraki toplantı Yunanistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecektir.”

Haberin Devamı

Heyeti kabul etti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, dün Yunanistan Savunma Bakanı Danışmanı Büyükelçi Haris Lalacos ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, Türk heyetine başkanlık eden Dışişleri Bakan Yardımıcısı Burak Akçapar da yer aldı.