Gündem Ankara'da tarihi an! KAAN böyle karşılandı

Ankara'da tarihi an! KAAN böyle karşılandı

21.02.2024 - 11:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Milli Muharip Uçağı KAAN, ilk uçuşunun ardından alkışlarla karşılandı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçağı KAAN, ilk uçuşunu Ankara'da yaptı. Gerçekleştirilen testlerin ardından ilk kez havalanan Milli Muharip Uçağı KAAN, uçuş sonrası başarıyla tekrar üssüne döndü.

Haberin Devamı

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

KAAN'ın ilk uçuşunda pilot koltuğunda test pilotu Barbaros Demirbaş oturdu. KAAN’ın ilk uçuşunu başarıyla tamamlamasının ve piste dönemsinin ardından, KAAN uçağın yapımında ve geliştirilmesinde çalışan personel tarafından alkışlarla karşılandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN KAAN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, milli muharip uçak KAAN ile Türkiye'nin dünyada 5. nesil uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacağını bildirdi.

Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden biri olan milli muharip uçak KAAN'ın bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladığı anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hava Kuvvetlerimizin harekat kapasitesinin güçlendirilmesine ve stratejik askeri ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacak olan KAAN ile ülkemiz dünyada 5. nesil uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak."

Haberin Devamı

Ankarada tarihi an KAAN böyle karşılandı

Ankarada tarihi an KAAN böyle karşılandı