Gündem Anti-Prenses sınıflarında eğitim başladı

Anti-Prenses sınıflarında eğitim başladı

07.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koruncuk Vakfı ve Veet Türkiye işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Anti-prenses’ kampanyasında, genç kızlara özgüven eğitimi verilmeye başlandı.

Anti-Prenses sınıflarında eğitim başladı

Kadınları hayatları boyunca özgüvenle ilerleyebilmeleri için desteklemeyi amaç edinen Veet, bu yolda ilk adımı 2019 yılında başlattığı #AntiPrenses kampanyasıyla atmıştı. 2022 yılı itibariyle ise Veet tarafından Watsons işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, Ekim ayı boyunca Watsons’tan satın alınan her Veet ürünü, Koruncuk Vakfı tarafından desteklenen genç kızların eğitimleri için desteğe dönüştü. Veet bu proje kapsamında, Koruncukköy’lerde yaşayan tüm genç kızların 5 yıllık kişisel bakım ihtiyacına katkıda bulunmuş oldu. Ayrıca yaptığı destekler ile de toplamda 250 genç kızın üniversite hayallerinin gerçekleşebilmesi için eğitim hayatına ve kişisel bakım ihtiyacına katkıda bulunmuş olacak. Şimdi ise projenin bir sonraki adımı ile genç kızların hayatında daha kalıcı bir iz bırakabilmek adına “Anti-prenses Sınıfları’nda eğitim başladı.

Haberin Devamı

Her halimi seviyorum

Anti-prenses Sınıfları’nda Uzm. Psk. Fundem Ece tarafından Koruncuklu kızlara özgüven üzerine eğitimler verilecek. Eğitimler “Kendimi her halimle seviyorum”, “Kendimi filtresizce seviyorum (Sosyal medyanın sahte güzellik algısına boyun eğmiyorum)”,“Hayır diyebilmek=Sınır koyabilmek”, “Seçimlerim bana ait, tüm sorumluluğunu taşıyabiliyorum” ve “Kusursuz değilim ama benden bir tane daha yok” başlıklarında gerçekleştirilecek. İstanbul’da başlayan eğitimler, 5 hafta boyunca devam edecek.

Anti-Prenses sınıflarında eğitim başladı

Bu sohbet robotu kadınlara ‘ışık’ olacak

Türkiye Vodafone Vakfı, kadınların şiddetten korunması amacıyla hayata geçirdiği ‘Kırmızı Işık’ uygulamasına yapay zeka tabanlı bir sohbet robotu ekledi. Işık adı verilen robot, kadınlara, başkalarına sormaya çekindikleri konularda destek olacak. Türkiye Vodafone Vakfı, kadınların şiddetten korunması amacıyla sekiz yıl önce hayata geçirdiği “Kırmızı Işık” uygulamasını yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlayan ve bugüne kadar 372 bin kez indirilen uygulamaya yapay zeka tabanlı bir sohbet robotu eklendi. “Işık” adı verilen robot, kadınlara, başkalarına sormaya çekindikleri konularda destek olacak. 

Haberin Devamı

“Kırmızı Işık” uygulamasıyla mağdura yönelik ilk yardımın daha hızlı ve kolay ulaştırılması, bu sayede önleyici bir etki yaratılması hedefleniyor. Uygulamaya acil durumlarda ulaşılması istenen üç kişi tek tuşla kaydedilebiliyor. Şiddete maruz kalan kadınlar, tek tuşla yakınlarına telefonla erişebiliyor ve tehlikede bulunduğunu bildiren ve nerede olduğu bilgisini içeren acil SMS gönderebiliyor. Alo 183, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı acil numaraları tek tuşla aranabiliyor.

Anti-Prenses sınıflarında eğitim başladı

Kadınları güçlendiren yemek kitabı

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP); Seven Circles, Metro Türkiye ve Alfa Grubu işbirliğinde ‘Empowering Women through Cooking’ (Kadınların Yemek Aracılığıyla Güçlendirilmesi - EWC) yemek kitabını Türkiye’de de yayınladı. 5 yıllık çalışmanın ürünü olan kitapta, Türkiye’de yaşayan ve ülkenin farklı bölgelerinden, farklı ülkelerden ve farklı geçmişlerden gelen 59 kadının tarifleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Kitapta yer alan kadınlar tariflerinin yanı sıra zorlukları yenmeye, hayallerinin peşinden gitmeye, kendilerinin ve çevrelerindeki insanların hayatlarını değiştirmeye dair kendi ilham verici hikayelerini de paylaşıyor. Metro Türkiye’nin bünyesinde bulunan gastronomi platformu Gastronometro’da gerçekleştirilen kitabın lansmanında konuşan WFP Türkiye Temsilcisi ve Ülke Direktörü Parvathy Ramaswami; “Bu kitap projesi, yemeğin insanları birleştirici gücünü anlatan ve çeşitliliğin yerel kültürlere ve mutfaklara katkı sağlayabileceğini gösteren harika bir örnek” dedi.

Kitabın direktörü olan Empowering through Kurucu Ortağı Dina Saoudi de “Proje kapsamındaki paydaşlarımıza ve katkıda bulunan herkese minnettarız. Dünyadaki ilham verici kadınlarımızın hikayelerine ışık tutmaktan dolayı heyecan duyuyoruz,” dedi.

Haberin Devamı

İlk olarak İngilizce olarak yayınlanan Empowering Women through Cooking yemek kitabının Türkçe versiyonun 2023 yılında raflarda olması planlanıyor.