Gündem Araç hasar kaydı sorgulama, plaka sorgulama ve tramer sorgulama ile araç bilgilerine ulaşın!

Araç hasar kaydı sorgulama, plaka sorgulama ve tramer sorgulama ile araç bilgilerine ulaşın!

22.04.2015 - 10:24 | Son Güncellenme:

Araç plaka sorgulama, tramer sorgulama gibi aracınız ile alakalı yapabileceğiniz her türlü sorgulama işlemini internet üzerinden yapabilirsiniz. Araç plaka sorgulama, hasar kaydı sorgulama gibi işlemlerinizi online yapabilmek ve araç sorgulama konusu hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Araç hasar kaydı sorgulama, plaka sorgulama ve tramer sorgulama ile araç bilgilerine ulaşın

Bu yazımızda sizlere araç sorgulama, plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama işlemlerinizi her hangi bir resmi kuruma uğramanda yalnızca elektronik ortamlar üzerinden nasıl yapacağını detaylı bir şekilde anlatacağız.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

HASAR KAYDI SORGULAMA

TRAMER SORGULAMA

Araç sorgulama işleminizi oturduğunuz yerden yalnızca interneti kullanarak kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür. Dilerseniz E-Devlet kapısını kullanarak araç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bu sorgulamayı yapmanız için size ait bir e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bu şifreye hala sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine gidereke 2 TL işlem ücretinizi de tahsil ettikten sonra bu şifrenizi temin edebilirsiniz. Daha sonra e-Devlet “Araç Sorgulama” sayfasına geliniz . Burada yer alan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra gelen sayfada size ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi ilgili kısımlara doğru ve eksiksiz bir şekilde girin. Bu adımın ardından “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Araç sorgulama için bu yolu izleyebileceğiniz gibi kısa mesaj ile bilgilendirme seçeneğine de kullanabilirsiniz. Sigorta Bilgi Merkezi’nin çalışmaları sonucu SMS yolu ile araç sorgulama sistemi sayesinde oturduğunuz yerden bir kısa mesaj ile araç sorgulama işleminizi başarı ile tamamlayabilirsiniz. Bu işlem için “OTOKONTROL “ yazıp 5664’e kısa mesaj göndermeniz yeterli ve gerekli olacaktır. Kısa mesaj ile sorgulama yapmanız için herhangi bir GSM operatörü kullanmanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Plaka Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?

Plaka sorgulama işleminizi SMS yani kısa mesaj sisteminizi kullanarak kolaylık ile yapabilirsiniz. Cep telefonunuzun mesaj bölümüne plaka numaranızı yazıp 5664’e mesaj atabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet kapsısı remi sitesinden araç sorgulama hizmetine tıklayıp size ait T.C kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girip sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Bu şekilde de plaka sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?

Olası bir kaza durumunuz söz konusu olduğunda araç hasar kaydı sorgulama işleminizi gerçekleştirerek aracınız ve tutanağınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu işlem için Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi’nin ana sayfasını ziyaret etmelisiniz. Daha sonra gelen sayfada sizden bazı bilgiler istenilecektir. Gelen sayfada ilgili kısımlara size ait plaka bilginizi, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı ve ekranda yer alan resimde gördüğünüz rakam ve karakterleri giriniz. Girmiş olduğunuz rakam ve karakterleri girip doğruluğundan emin olduktan sonra “Ara” seçeneğine tıklayınız. Dilerseniz bu sorgulamanızı yaparken size ait vergi numaranızı kullanarak da yapabilirsiniz. Ayrıca plaka numaranızı yazıp 5664’e kısa mesaj atarak da araç kaza hasar bilgilerinizi edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tramer Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?

Tramer trafik sigortası, kasko, karayolları taşımacılık sigortası kapsamında yer alan araçlara ait bilgileri internet ortamını kullanarak detaylıca ve zaman kaybetmende sorgulayabildiğiniz bir uygulamadır. Bu uygulama ile araç hasar durumunuzu, mağdur bilgileri sorgulama, araç trafik poliçe durumu sorgulama, kasko ve kaza sonrası kusur bilgileri sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Tramer sorgulama sayfasına girip “Kullanıcı Bilgileri” ve “Acente Bilgileri” kısımlarını size uygun olacak şekilde doldurunuz ve “Giriş” seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde sisteme girişinizi tamamlamış olacaksınız.

Yazarlar