Gündem ‘Arkadakiler amigo gibiydi’

‘Arkadakiler amigo gibiydi’

05.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 21’i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın 7. duruşması görüldü.

‘Arkadakiler amigo gibiydi’

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin karşısında bulunan duruşma salonunda görülen duruşmaya işadamı Ömer Faruk Kavurmacı ve ünlü baklavacı Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Savunma yapan tutuklu işadamı Mehmet Zenginer, suçlamaları reddetti. 1 Mart 2014’te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu’nda hükümeti alenen tehdit ettiği belirtilen firari sanık TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in açılış konuşmasına değinen Zenginer, “Meral’in konuşması sonlara doğru amacını aştı. Herkesi rahatsız ettiği gibi beni de rahatsız etti” dedi.

Haberin Devamı

‘FETÖ üyesi değil vatanseverim’

Hakimin “Konuşmayı kimler alkışladı?” sorusuna Zenginer, “Benim gördüğüm alkışlamayan yoktu. Yanında, sağında solunda arkanda alkışlayan olunca siz de alkışlıyorsunuz. Orada alkışlamayan kimse yoktu. Arka tarafta bulunanlar amigo gibiydi” diye cevap verdi. Zenginer, FETÖ üyesi suçlamasını kabul etmediğini, vatansever olduğunu belirterek, her zaman devletinin yanında olduğunu belirtti. Zenginer, 2 kaçak şüpheliyle yurtdışına çıktığı iddialarını da reddetti, yaptığı seyahatlerden birinin iş, diğerinin de gezi amaçlı olduğunu savundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yurtdışında olduğunu anlatan Zenginer, “15 Temmuz hain darbe girişimini lanetliyorum. Mahkemenin vereceği kararla aklanmak istiyorum. FETÖ’cü değilim. Himmet adı altında para vermedim. Mal varlıklarım üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep ediyorum. Tüm suçlamaları reddediyorum. Tahliyeme ve beraatıma karar verilsin” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı