Gündem Atina'daki 6 Türk'e infazın perde arkası ortaya çıktı! Haliç'teki cinayet ve Sırp mafyası...

Atina'daki 6 Türk'e infazın perde arkası ortaya çıktı! Haliç'teki cinayet ve Sırp mafyası...

13.09.2023 - 14:06 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir araca düzenlenen silahlı saldırıda 6 Türk infaz edildi. Yaşanan olayın detaylarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir araca açılan yayılım ateşiyle 6 kişi öldürüldü. Öldürülen kişilerin Türk polisince de aranan isimler olduğu ve suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Atina’nın Artemida banliyösündeki ıssız bir noktada önceki akşam meydana gelen olayda beşi bir otomobilde, biri de araç dışında öldürülmüş altı kişinin cesedi bulundu.

Önce Arnavut oldukları söylenen kişilerin kimlik çalışmasında Türk vatandaşı oldukları belirlendi. Olay yerinden 25 boş kovan toplayan Yunan polisi öldürülenlerin kimliklerini gizli tutarken, Türk Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre bu kişiler arasında İtalya’da bir süre hapis yatan Barış Boyun’un adamlarından Doruk Ersu Büyüktunç ile yine Boyun’a yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Burak Tahmaz da yer alıyor.

Atinadaki 6 Türke infazın perde arkası ortaya çıktı Haliçteki cinayet ve Sırp mafyası...

İNFAZIN AYRINTILARINI CNN TÜRK YAYININDA AÇIKLADI

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ayrıntıları aktardı. Burçak Bozkuş'a konuşan Uludağ şu değerlendirmeleri yaptı;

Haberin Devamı

Yunan polisini de gerçekten hayrete düşüren bir 6'lı infaz aslında bu. Şöyle; Atina'ya 43 km uzaklıkta Artemita beldesinde bu olay gerçekleşiyor. Sahte Alman plakasına sahip bir araç. Bu araçta 6 kişi bulunuyor ve plakası sahte. Seyir halindeyken bu araç motosikletli saldırganlar geliyor ve aracı yaylım ateşine tutuyor. Önce arka koltuktaki kişileri infaz ediyorlar. Daha sonra diğer koltukta oturan kişiyi infaz ediyorlar. Ve sürücü kaçmaya çalışıyor. Aslında o ilk saldırı anında yaralı olarak kurtuluyor. Fakat sürücü kaçmaya çalıştığı sırada o da yakından takip ediliyor ve yakın mesafeden ona da ateş edilerek infaz ediliyor.

6'lı infaz bu... Yunan polisi olay yerine gidiyor fakat dehşetle karşılaşıyor. 6 kişi öldürülmüş, saldırganlar hızla olay sonrası kaçıyor. Peki yapılan ilk araştırmada ölenlerin Türk uyruklu olduklarının anlaşılması üzerine hemen Türk Konsolosluğu ile temas kuruluyor. İstanbul Emniyet birimleriyle temas kuruluyor. Öldürülen bu 6 ismin de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün aslında çok yakından tanıdığı, takip ettiği, yakalamak için defalarca operasyon yaptığı kişiler olduğu tespit ediliyor.

Bunlar kim? Barış Boyun organize suç örgütünün üyeleri aslında. Peki Barış Boyun suç örgütü kim? Bu da çok ilginç... İstanbul'da Türkiye'de birçok kanlı suikastlerin, cinayetlerin faili bir örgütü aslında bunlar. Organize, silahlı, acımasız bir suç örgütü.

Haberin Devamı

Atinadaki 6 Türke infazın perde arkası ortaya çıktı Haliçteki cinayet ve Sırp mafyası...

Geçen nisan ayında aslında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri büyük bir operasyon düzenledi ve Barış Boyun çetesi üyesi 131 kişi gözaltına alındı. Barış Boyun çetesi ilginçtir kamuoyunda çokça rastlanıyor. Son dönemde motosikletli silahlı saldırganlar onu vurdu, bunu vurdu, gece kulübüne saldırdı şeklinde haberler çıkıyor. Barış Boyun çetesi motosikletli saldırı, suikast tekniğini Türkiye'de yaygınlaştıran yeni bir çete aslında.

ABD'DEKİ ÇETENİN YAPTIĞI TEKNİĞİ TÜRKİYE'DE YAYGIN OLARAK KULLANMAYA BAŞLADILAR

Aslında motosikletli suikastler, saldırılar ABD'deki motorlu bir silahlı çetenin yaptığı, uyguladığı bir teknik. Fakat bu çete o tekniği almış ve Türkiye'de son dönemde yaygın olarak kullanmaya başladı.

Genelde taşeron olarak bir çete bu. Yani birilerinden para karşılığı birilerini hedef alıyor ve o kişiyi yaralıyor ya da öldürüyor. Taşeronluk yapıyor ama bunu yaparken de motosiklet ile yapıyorlar. Motosiklet tetikçileri gidiyor, hedef seçtikleri kişiyi infaz ediyor, öldürüyor.

Haberin Devamı

Atinadaki 6 Türke infazın perde arkası ortaya çıktı Haliçteki cinayet ve Sırp mafyası...

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 131 üyesini yakaladı ama ancak bunlar o operasyondan son anda kaçanlar, son anda çatışmadan kurtulup gidenler.

PEKİ BARIŞ BOYUN NEREDE?

Çete lideri İtalya'da. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çete liderinin İtalya'da olduğunu tespit etmesinin ardından INTERPOL aracılığıyla çete lideriyle ilgili kırmızı bültenle yakalamasını çıkardı ve çete liderini İtalyan polisine yakalattı. Fakat İtalya polisi bu da ilginç... Denetimli serbestlikle serbest bıraktı. Dedi ki; 'İtalya dışına çıkamazsın. Ancak benim gözetimimde bulunacaksın' ve şu an İtalya'da.

BU SUİKAST NEDEN OLDU? SIRP MAFYASI VE HALİÇ'TEKİ CİNAYET...

Barış Boyun çetesinin birçok hasmı da var. Mesela Haliç'te işledikleri bir cinayet var. Rakipleri olan bir organize çete üyesini öldürdüler. Diğer hasımları olan çete lideri de kaçmıştı. Büyük ihtimaldir ki o çete lideri de düzenletmiş olabilir. Ya da Sırp mafya liderinin yakınları başka bir organize çeteyle anlaşmış, öldürtmüş olabilir. Bu organize suç dünyasında yaşanan kanlı bir infaz.

Haberin Devamı

TETİKÇİLERİ BÖYLE SEÇİYORLAR

Şu konunun da altını çizmek istiyorum... Şöyle; Barış Boyun çetesi özellikle tetikçi olarak kullanacağı kişileri sosyal medyada silah kullanan, silah atan ya da şiddete meyilli olan genç arasından seçiyor ve onlarla bir şekilde temas kuruyorlar. Onlara konforlu bir yaşam vaadediyorlar. Daha sonra onlara suç işlettikten sonra diyorlar ki; 'Tamam. Artık sen bizim üyemizsin.' Ve suça bulaşan o genç artık bu çetenin bir ölüm makinesi haline geliyor. Buradan da aslında ailelere ve gençlere dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunalım.