Gündem Ayn El Arap’ın güneyi ateş altına alındı

Ayn El Arap’ın güneyi ateş altına alındı

23.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Saldırının ardından tespit edilen teröristlere ait mevzi, karargâh ve tüneller, savaş uçakları tarafından vurularak imha edildi.

Ayn El Arap’ın güneyi ateş altına alındı

Suriye’nin Ayn El Arap bölgesinde keşif ve gözetleme faaliyetini kesintisiz olarak yapan insansız hava araçlarının anlık tespitleri ile belirlenen teröristler ise sınırda konuşlu zırhlı birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alınıyor.

Haberin Devamı

Kara harekâtı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin’deki Yusufeli Barajı’nın açılışında yaptığı açıklamada, “Biz Suriye sınırlarımız hususunda her anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşenleri yerine getirdik. Türkiye’yi harf oyunlarıyla teröristlerin yanında, kendi askerlerine görüntü verenler için yolun sonu gelmiştir” ifadelerini kullanarak kara harekatı mesajı verdi. Erdoğan’ın konuşmasının tamamlanmasının ardından, Suriye sınırında konuşlu bulunan fırtına obüsler tarafından Ayn El Arap’ın güney kesimleri ateş altına alındı. Terör hedeflerinin yerle bir edildiği atışların ardından bölgeden dumanlar yükseldi.

Kilis’e roketli saldırı

Kilis’e, Suriye’den PKK/YPG’li teröristler tarafından dün gece roket saldırısı yapıldı. Tel Rıfat bölgesinden teröristler tarafından ateşlenen 3 roket mermisi, Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına düştü. Boş araziye düşüp patlayan mermiler, herhangi bir can kaybına yol açmadı. Roketin atıldığı noktalardaki teröristler, güvenlik güçleri tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş
altına alındı.