Gündem Bakan Koca dün duyurmuştu! Gazze'ye yardım uçağı Mısır'a ulaştı

Bakan Koca dün duyurmuştu! Gazze'ye yardım uçağı Mısır'a ulaştı

22.10.2023 - 18:46 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığına ait, içinde ilaç ve tıbbi malzemeler bulunan uçak, 20 uzman hekimle Ankara'dan hareket etti ve öğle saatlerinde Kahire'ye iniş yaptı.

Ankara'dan 20 uzman hekimle birlikte hareket eden ve içinde ilaç ve tıbbi malzemeler bulunan Cumhurbaşkanlığına ait uçak öğle saatlerinde Kahire'ye iniş yaptı.

Haberin Devamı

Ankara'dan havalanan ilaç ve tıbbi malzeme yüklü Cumhurbaşkanlığına ait uçak, 20 uzman hekimle birlikte öğle saatlerinde Kahire'ye iniş yaptı. Sağlık Bakanlığı yöneticileri de dahil olmak üzere 20 uzman hekim, Mısır Sağlık Bakanlığı'nda bakan yardımcısı ve diğer yetkililerle bir araya gelerek, Gazze'ye yönelik sağlık yardımlarını değerlendirdi.

Bakan Koca dün yaptığı açıklamada, "Gazze’ye yardım amacıyla, Cumhurbaşkanlığımıza ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket ediyor. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu bulunacak. Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile gerekli görüşmeleri yaptım. 20 kişilik uzman ekibimiz Mısırlı yetkililerle Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulacak sahra hastanelerimizin fizibilite çalışmalarını da gerçekleştirecek" demişti.

Haberin Devamı

Bakan Koca, Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç ve benzeri yardımların 3 kargo uçağı ile El-Ariş Havalimanına gönderilmesi planladıklarını belirterek, “Bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların 3 kargo uçağımızla, El-Ariş Havalimanına gönderilmesi planlanmıştır. Ayrıca gerekli koordinasyonun tamamlanmasının ardından, bir gemiyle sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye sevkiyatı planlanmaktadır. Fizibilite çalışmalarında bulunacak ekibimizin, söz konusu ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin Gazze’deki mağdurlara ulaştırılmak üzere ilgililere teslimatını yapması planlanmaktadır. Dünyanın tüm duyarlı insanlarının yüreğine su serpecek bir çabamız var: Yardımların Refah kapısından içeri geçmesine önayak olabilmek! İnsanlığın gözü Gazze için harekete geçebilecek ülkelerde. Milletimiz elden gelen her şeyin yapıldığını bilmeli” ifadelerine yer vermişti.

Bakan Koca dün duyurmuştu Gazzeye yardım uçağı Mısıra ulaştı

İKİNCİ YARDIM KONVOYU GEÇTİ

Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılması için dün açılan ve ilk konvoy geçtikten sonra tekrar kapatılan Refah Sınır Kapısı’ndan bugün 17 tırlık ikinci konvoyun da geçtiği duyuruldu.

Haberin Devamı

İsrail-Hamas çatışmaları 16’ıncı gününde devam ederken, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarının ardından bölgede insani kriz kritik düzeye ulaştı. Dünyanın dört bir yanından Gazze Şeridi’ne gönderilen yardım tırlarının ilk konvoyu, dün Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’ndan geçmiş, daha sonra kapı tekrar kapatılmıştı. Mısır medyasından alınan bilgilere göre, Refah Sınır Kapısı’ndan bugün Gazze Şeridi’ne gitmek üzere ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan 17 tırlık ikinci bir konvoy daha geçti.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 100 kamyona ihtiyaç olduğu belirtilmişti.