Gündem Bakan Koca duyurdu! Tıbbi malzeme taşıyan uçak Mısır'a gidiyor

Bakan Koca duyurdu! Tıbbi malzeme taşıyan uçak Mısır'a gidiyor

21.10.2023 - 23:45 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Gazze’ye yardım gönderileceğini açıkladı. Bakan Koca, “Gazze’ye yardım amacıyla, Cumhurbaşkanlığımıza ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket ediyor. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu bulunacak” dedi.

Bakan Koca duyurdu Tıbbi malzeme taşıyan uçak Mısıra gidiyor

Bakan Koca yapmış olduğu paylaşımda, “Gazze’ye yardım amacıyla, Cumhurbaşkanlığımıza ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket ediyor. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu bulunacak. Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile gerekli görüşmeleri yaptım. 20 kişilik uzman ekibimiz Mısırlı yetkililerle Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulacak sahra hastanelerimizin fizibilite çalışmalarını da gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Koca, Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç ve benzeri yardımların 3 kargo uçağı ile El-Ariş Havalimanına gönderilmesi planladıklarını belirterek, “Bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların 3 kargo uçağımızla, El-Ariş Havalimanına gönderilmesi planlanmıştır. Ayrıca gerekli koordinasyonun tamamlanmasının ardından, bir gemiyle sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye sevkiyatı planlanmaktadır. Fizibilite çalışmalarında bulunacak ekibimizin, söz konusu ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin Gazze’deki mağdurlara ulaştırılmak üzere ilgililere teslimatını yapması planlanmaktadır. Dünyanın tüm duyarlı insanlarının yüreğine su serpecek bir çabamız var: Yardımların Refah kapısından içeri geçmesine önayak olabilmek! İnsanlığın gözü Gazze için harekete geçebilecek ülkelerde. Milletimiz elden gelen her şeyin yapıldığını bilmeli” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

 

GAZZE PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından 'Gazzeli bebekler için son saatler…' diyerek yaptığı paylaşımda bölgede görev yapan doktorun sözlerine yer verdi.  Bakan Koca paylaşımında, "Gazzeli bebekler için son saatler… Yardımların önünü açması gerekenlerin kalan insanlık duyguları için de son saatler. Türkiye olarak her türlü yardıma hazırız." ifadelerini kullandı.

 

ADALET BAKANI TUNÇ: İNSANIM DİYEN HİÇ KİMSE SESSİZ KALMAMALI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı paylaşımda "Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlenmeye devam ediyor. İşgalci İsrail’in Gazze'nin suyunu ve elektriğini kesmesi nedeniyle Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesindeki bebekler için sona yaklaşılıyor. Enerji, temiz su ve mama olmazsa bebekler hayatını kaybedecek.

Haberin Devamı

Filistin’deki bu insanlık dışı tabloya başta BM olmak üzere uluslarası kuruluşlar en yüksek sesle DUR demelidir. Gazzeli bebeklerin ölmesine ‘insanım’ diyen hiç kimse sessiz kalmamalıdır." ifadelerini kullandı.