Gündem Bakan Tunç: İstanbul'da gerçek belediyecilik Erdoğan ile başladı

Bakan Tunç: İstanbul'da gerçek belediyecilik Erdoğan ile başladı

25.02.2024 - 20:51 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Esenyurt'ta Zonguldak-Bartın-Karabük Eski 67'liler Derneği'nin düzenlediği hemşeri buluşmasına katıldı. Tunç, "İnşallah İstanbul'da 31 Mart tarihi itibariyle gerçek belediyecilik başlayacak" dedi.

Bakan Tunç: İstanbulda gerçek belediyecilik Erdoğan ile başladı

Zonguldak-Bartın-Karabük Eski 67'liler Derneği tarafından düzenlenen hemşeri buluşmasına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Esenyurt'ta bir ara dönem oldu. Esenyurt önemli bir ilçemiz. Türkiye'nin en kalabalık, nüfusu en büyük ilçelerimizden bir tanesi. İstanbul'un da en büyük ilçesi. İstanbul'un en büyük ilçesinin en güzel şekilde yönetilmesi, en iyi şekilde idare edilmesi lazım. İşte o nedenle Esenyurt'umuza yakışacak çok kıymetli hocamız, tecrübeli bir büyüğümüz ve geçmişte de Kıraç'ta belediye başkanlığıyla başarısını tescil ettiren ve herkesin sevip saydığı, çok değerli Hamit Öncü başkan adayımıza inşallah Esenyurt'ta yeni bir dönem başlayacak. Biz buna inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

 

"İSTANBUL'DA GERÇEK BELEDİYECİLİK ERDOĞAN İLE BAŞLADI"

90'lı yıllarda İstanbul'da yaşadığını söyleyen Yılmaz Tunç, "Ben 95'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştum. Pendik'te oturuyordum, Beyazıt'ta eğitim görüyordum. O günkü İstanbul'u aslında hatırlamak bile istemiyoruz. O günleri yaşayan, İstanbul'un o zorluklarını, o çilesini çeken büyüklerimiz var. Bizim yaşımızdaki hemşerilerimiz var. 94 öncesi İstanbul, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetimindeki bir İstanbul'dur. Havası solunamayan bir İstanbul'dur" şeklinde konuştu. Gerçek belediyeciliğin İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan ile başladığını, sonrasında eser ve hizmet belediyeciliğiyle ekol haline geldiğini ifade eden Tunç, "İnşallah İstanbul'da 31 Mart tarihi itibariyle gerçek belediyecilik başlayacak. O 94'te CHP'den devraldığımız ve Cumhurbaşkanımızın temellerini attığı ve AK Parti'nin kurulmasını sağlayan o büyük başarının yeniden İstanbul'da Murat Kurum'la beraber Esenyurt'ta da Hamit Öncü ile beraber devamını sağlayacağız" şeklinde konuştu.